Moldindconbank, lider al clasamentului stabilității financiare din Moldova în 2020
Full Article 1 minutes read

Moldindconbank, lider al clasamentului stabilității financiare din Moldova în 2020

Moldindconbank este liderul anului 2020 la capitolul stabilitate financiară în Republica Moldova. Acest lucru rezultă din clasamentul elaborat de revista de specialitate ”Bănci și Finanțe”.

În ediția din lunile ianuarie-februarie a revistei se arată că Moldindconbank este pe prima poziție în topul băncilor cu active din peste 50% din media activelor pe sistemul bancar. Scorul obținut, conform situației de la 31 decembrie 2020, este de 11,58 puncte.

Moldindconbank își menține întâietatea și în clasamentul fără împărțirea pe grupe după mărimea activelor, scorul fiind de 16,61 puncte.

În primul trimestru al anului trecut, banca era pe a doua poziție în clasamentul stabilității financiare, întocmit cu regularitate de revista Profit. Ulterior, datorită creșterii indicatorilor de calitate, inclusiv majorarea portofoliului de credite și depozite, reducerea ponderii creditelor neperformante, Moldindconbank a ajuns în fruntea topului, unde se menține și în prezent.

Alți factori care au contribuit la această performanță, evidențiate de experți, sunt  reputația și țara de origine a auditorului independent al băncii, țara de origine a proprietarilor instituției, brandul și reputația băncii, etc.

 

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: