Moldindconbank: Testare gratuită pentru COVID-19 cu cardurile Mastercard Platinum și World Elite

Sezonul estival a fost deschis oficial, iar acest lucru înseamnă că ne putem pregăti valizele pentru vacanța meritată. Moldindconbank și partenerul său de încredere Mastercard s-au angajat să vă ofere călătorii sigure, confortabile și lipsite de griji. 

Mastercard a lansat un nou serviciu pentru deținătorii de carduri premium Mastercard de la Moldindconbank – testarea gratuită PCR pentru COVID-19 în cadrul laboratorului medical Alfa Diagnostica.

Ghennadi Galciuc a beneficiat din plin de acest serviciu. Bărbatul, în vârstă de 33 de ani, este angajat în cadrul unei companii specializate pe construcția rețelelor de canalizare și stațiilor de epurare a apei. Acesta a spus că are multe deplasări în străinătate, care presupun cheltuieli suplimentare, în condiții de pandemie.

”Am economisit câte 800 de lei de 2 ori pentru testul Covid. E foarte rapid și comod. Te duci la cel mai apropiat laborator Alfa Diagnostica și îți faci testul. Această ofertă chiar e potrivită pentru cei care călătoresc mult”, a menționat clientul Moldindconbank.

Totodată, deținătorii cardurilor Mastercard Platinum şi Mastercard World Elite pot profita de asistență medicală și juridică în cazul călătoriilor peste hotare, consultanță prin intermediul serviciului Concierge, acces gratuit în sălile VIP de relaxare din aeroporturi și multe alte facilități.

Și Svetlana Cristea s-a putut bucura de aceste privilegii. Ea este angajată a unei companii internaționale de asigurări. Recent, Svetlana a avut o călătorie în Grecia și a beneficiat din plin de avantajele cardului Mastercard Platinum. În timpul escalei la București, ea a avut acces gratuit la sala de odihnă, servind gustări și băuturi răcoritoare.

Vedeți aici mai multe detalii despre ofertă.

Moldindconbank, mereu alături!

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Максим Андреев/NewsMaker

40 de zile până la extrădare, după informarea oficială. Ce spune Ministerul Justiției despre reținerea lui Plahotniuc

Ministerul Justiției nu a fost informat oficial, până acum, despre reținerea fostului lider democrat, Vladimir Plahotniuc, de către autoritățile din Grecia. Informația a fost confirmată pentru NewsMaker de serviciul de presă al instituției. Ministerul precizează că va putea solicita extrădarea controversatului oligarh în termen de 40 de zile din momentul în care va fi informat oficial.

„În situația în care, Ministerul Justiției va fi informat, se vor întreprinde acțiuni de întocmire a cererii de extrădare și transmiterii acesteia către autoritatea competentă a statului, pe teritoriul căruia acesta este reținut, în termen de 40 zile conform prevederilor Convenției europene de extrădare (Paris, 13.12.1957)” – au precizat reprezentanții Ministerului pentru NM.

Amintim că IGP a anunțat, pe 22 iulie, că fostul lider democrat, Vladimir Plahotniuc, a fost reținut în Grecia, potrivit informațiilor transmise oficial de Interpol Atena. Surse NewsMaker susțin că, odată cu el, ar fi fost reținut și fostul deputat Constantin Țuțu, considerat de mulți ani omul de încredere al oligarhului.

Contactat, șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu, a declarat pentru NM că Plahotniuc a fost reținut pe aeroportul din Atena, Grecia, în momentul în care încerca să zboare în Dubai. Șeful poliției a precizat că autoritățile din Republica Moldova colaborează pentru a iniția procedurile de extrădare.

Întrebat dacă alături de Plahotniuc a fost reținut Țuțu, Cernăuțeanu a declarat că, în acest moment, nu poate confirma identitatea celei de-a doua persoane reținute: „Nu pot nici infirma, nici confirma această informație”.

***

Reamintim că Plahotniuc a părăsit Republica Moldova în iunie 2019, atunci când democrații au pierdut puterea. Pe masa procurorilor moldoveni sunt mai multe dosare în care ex-politicianul este acuzat de escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari, crearea și conducerea unei organizații criminale, îmbogățire ilicită, exces de putere, corupere activă și fals în acte publice. În februarie 2025, Interpol a acceptat cererea de a-l anunța în căutare internațională, după ce a refuzat o cerere similară a Chișinăului, în 2020.

Pe de altă parte, Constantin Țuțu – considerat omul de încredere al lui Plahotniuc – este vizat într-o cauză penală pornită pe faptul îmbogăţirii ilicite, în perioada anilor 2014 – 2018. Ca și Plahotniuc, Țuțu se afla în lista persoanelor date în căutare internațională.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

Canicula nu cedează: Sudul Moldovei, în continuare sub cod galben

Canicula persistă în sudul Republicii Moldova și pe 23 iulie. În raioanele sudice, dar și în unele raioane centrale, temperaturile vor urca până la 33°C, motiv pentru care Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis cod galben de caniculă.

Potrivit meteorologilor, temperatura maximă a aerului în zonele vizate va atinge valori de până la +33°C.

Meteorologii au anunțat, de asemenea, o continuare a scăderii nivelului apei în râurile din țară.

Pe râul Nistru (în zona Dubăsari – s. Tudora), pe râul Prut (în zona Leova – s. Brânza) și pe râurile mici, nivelul apei va continua să scadă.

În următoarele 24 de ore, în sectorul Naslavcea – Dubăsari, nivelul apei în Nistru va continua să scadă cu aproximativ 10 cm.

Nivelul apei în râul Prut, în zona s. Criva – s. Șirăuți, va scădea cu aproximativ 10–20 cm.

Pe sectorul Șirăuți – Costești sunt așteptate variații ale nivelului Prutului de aproximativ 10–50 cm.

(VIDEO) PAS „a curățat” lista electorală / Sanduța vrea în Parlament / „Democrația Acasă” în afara alegerilor?

Partidele și candidații independenți continuă să-și formeze echipele înaintea alegerilor din 28 septembrie. PAS a anunțat că ministra agriculturii, Ludmila Catlabuga, figurează în lista de candidați a partidului. Ea a declarat deja că va degreva și se va alătura campaniei. Pe lista partidului de guvernare se regăsesc miniștri în exercițiu, deputați, oameni de știință, sportivi și figuri din domeniul culturii, dar și foști opozanți. Printre aceștia – multipla campioană europeană la lupte Anastasia Nichita, fotbalistul Maxim Potîrniche, fondatoarea organizației „Prietena mea” Ludmila Adamciuc.

Nu au lipsit criticile: unii au fost acuzați de lipsă de profesionalism, iar alții – că au schimbat tabăra politică. Potîrniche s-a arătat încrezător și ambiționat de critici.

Totuși, în lista actualizată a PAS nu au ajuns toți – un sfert dintre actualii deputați au rămas pe dinafară. Una dintre ele este Ina Coșeru, care a declarat pentru NewsMaker că nu a fost informată despre decizia partidului și că doar conducerea ar putea explica motivele. PAS nu a comentat situația. Alți deputați, precum Oazu Nantoi, au anunțat că au refuzat din proprie inițiativă să candideze, dar rămân susținători ai partidului.
La CEC și-au depus dosarele și trei candidați independenți – Victoria Sanduța, Natalia Clevadî și Victor Grosu. Fosta judecătoare Sanduța a anunțat deja că intenționează să devină primul deputat independent din istoria Moldovei. Ea va trebui să adune între 1000 și 2500 de semnături pentru înregistrare.

În schimb, partidul „Democrația Acasă” se află deocamdată într-o situație incertă: liderul Vasile Costiuc se teme că formațiunea sa politică ar putea fi împiedicată să participe la alegeri. CEC nu a permis candidaților să completeze documentele obligatorii după depunerea dosarelor, deși doar 14 din cei 52 de candidați le-au prezentat la timp. Comisia promite să analizeze situația în cadrul ședinței din 22 iulie.

Între timp, Blocul „Împreună” a confirmat oficial că va participa la alegeri în calitate de bloc electoral. Formarea listei de candidați este aproape finalizată, însă „Platforma DA” nu mai face parte din bloc. După ce doi reprezentanți ai săi au trecut la PAS, întreaga formațiune a fost exclusă din „Împreună“. În prezent, blocul este format din „Partidul Schimbării” și „Partidul Verde Ecologist din Moldova”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

Maia Sandu și Dorin Recean s-au întâlnit cu ministra română de Externe: „România va rămâne o voce pentru R. Moldova în UE”

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit marți, 22 iulie, la Chișinău, cu ministra Afacerilor Externe a României, Oana-Silvia Țoiu, aflată într-o vizită oficială în țara noastră.

Șefa statului a mulțumit pentru sprijinul constant pe care România îl oferă Republicii Moldova, atât în procesul de integrare europeană, cât și în dezvoltarea economică și consolidarea instituțiilor democratice.

Potrivit Președinției, discuțiile s-au axat pe cooperarea bilaterală în domenii-cheie precum, infrastructură și energie. Au fost menționate proiectele comune aflate în derulare – inclusiv, construcția podului rutier de la Ungheni, Autostrada Unirii, modernizarea rețelei feroviare Cantemir–Fălciu și accelerarea lucrărilor la liniile electrice Strășeni–Gutinaș și Bălți–Suceava. Totodată, a fost reiterată necesitatea reducerii timpilor de așteptare la frontieră.

O altă temă a fost securitatea informațională. Oficialii au convenit intensificarea cooperării pentru combaterea dezinformării și au reiterat sprijinul activ pentru Ucraina, în contextul războiului declanșat de Federația Rusă.

Ministra română de Externe a avut o întrevedere și cu prim-ministrul Dorin Recean. În cadrul discuțiilor, cei doi oficiali au abordat modalitățile de aprofundare a parteneriatului strategic moldo-român și de susținere a parcursului european al Republicii Moldova.

„Ne dorim să continuăm să lucrăm împreună, cu încredere, pentru aprofundarea parteneriatului nostru strategic și apropierea ireversibilă de Uniunea Europeană. Progresele Republicii Moldova în parcursul european se datorează și sprijinului constant al României”, a declarat Dorin Recean.

La rândul său, ministra Oana-Silvia Țoiu a menționat, la rândul său, că parteneriatul strategic dintre Chișinău și București este fundamentat pe încredere reciprocă și solidaritate și „România va rămâne o voce pentru Republica Moldova în Uniunea Europeană”.

În domeniul economic, s-a evidențiat că România este principalul partener comercial al Republicii Moldova și ocupă primul loc în topul investitorilor străini, atât ca volum de investiții, cât și ca număr de întreprinderi active.

Premierul Recean a exprimat interesul pentru atragerea investițiilor române în modernizarea sectorului energetic și agroalimentar, în special în echipamente care permit procesarea produselor cu valoare adăugată mare, destinate pieței europene.

Discuțiile au inclus și dimensiunea securității cibernetice, în contextul riscurilor de atacuri cibernetice și campanii de dezinformare.

Telegram/Igor Dodon

Dodon, Voronin, Tarlev și Vlah vor să candideze împreună la parlamentare: „Se înfăptuiește o dorință”

Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Igor Dodon, președinta Partidului Republican „Inima Moldovei” (PRIM), Irina Vlah, președintele Partidului „Pentru Viitorul Moldovei”, Vasile Tarlev, și președintele Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM), Vladimir Voronin, au anunțat pe 22 iulie, într-o conferință de presă, că planifică să participe împreună la alegerile parlamentare din toamnă. Cele patru formațiuni politice, care au viziuni pro-ruse, intenționează să creeze un bloc electoral.

Astăzi, la data de 22 iulie, se înfăptuiește o dorință pe care a avut-o foarte multă lume în acești ani – consolidarea forțelor de stânga și centru stânga pentru a identifica cea mai bună cale de participare în alegerile parlamentare din toamnă. Intenția noastră sinceră este să construim un bloc patriotic. Eu sper că noi, liderii și echipele partidelor, vom reuși să găsim limbă comună, să dăm dovadă de maturitate politică și să punem mai presus de ambițiile de partid interesul național al țării”, a declarat Igor Dodon.

Liderul socialiștilor a menționat că cele patru partide urmează să-și convoace organele de conducere, în vederea creării blocului electoral.

Politicianul a mai spus că formațiunile politice pledează au aceleași viziuni politice.

Noi în comun suntem stataliști, protejăm identitatea moldovenească, protejăm credința creștină, pledăm pentru neutralitate. Suntem suveraniști. În politica externă, noi dorim parteneriate echilibrate cu toate părțile și restabilirea relațiilor cu Federația Rusă. În rest toate acțiunile și orientările externe ale Republicii Moldova, trebuie reevaluate în conformitate cu interesul național al țării”, a declarat Dodon.

Totodată, liderii celor patru partide au refuzat să spună cum se va numi blocul electoral pe care vor să-l formeze sau cine vor fi candidații de pe lista acestuia. Igor Dodon a spus că vor vorbi despre aceste lucruri ulterior.

Amintim că inițiativa privind unirea partidelor pro-ruse pentru alegerile parlamentare a început să fie tot mai discutată după ce, în luna iunie, jurnaliștii Ludmila Belcencova și Dmitri Ciubașenco, alături de fostul ministru al Apărării Victor Gaiciuc, au lansat platforma „Pentru Moldova”. Scopul declarat al acesteia a fost aducerea formațiunilor pro-ruse împreună pentru a învinge Partidul de guvernământ Acțiune și Solidaritate la scrutinul din toamnă. Ulterior, Igor Dodon, Irina Vlah, Vladimir Voronin și Vasile Tarlev au anunțat că sunt de acord cu faptul că opoziția ar trebui să se unească și au declarat de mai multe ori că poartă discuții despre o potențială creare a unui bloc electoral.

Totodată, reprezentanții PSRM, PCRM, PRIM și „Pentru Viitorul Moldovei” au început să fie surprinși tot mai des împreună. În pofida invaziei ruse la scară largă din Ucraina, aceștia au efectuat, de asemenea, mai multe vizite în Rusia, unde avut întrevederi cu oficiali ruși, printre care și vicepremierul Guvernului de la Moscova, Alexandr Novak.

***

Amintim că alegeri parlamentare vor avea loc în data de 28 septembrie.

Больше нет статей для показа
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: