Moldova ar putea impune noi restricții de călătorie tuturor celor care vin din Marea Britanie
Full Article 2 minutes read

Moldova ar putea impune noi restricții de călătorie tuturor celor care vin din Marea Britanie

În contextul agravării situației epidemiologice la nivel regional, urmare a identificării unei noi tulpini a virusului Sars Cov 2 în Marea Britanie, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) urmează să se convoace și să emită o Hotărâre pe parcursul zilei de 21 decembrie, privind măsurile de restricție de călătorie dinspre/înspre Marea Britanie.

Anunțul a fost făcut de către reprezentanții Ministerului Sănătății, în contextul creșterii alarmante a numărului de noi cazuri de coronavirus,

Menționăm că în estul și sud-estul Angliei, inclusiv în Londra, din 20 decembrie au intrat în vigoare noi restricții. Decizia a fost luată din cauza unei noi tulpini de coronavirus, fapt ce obligă 16 milioane de locuitori să rămână acasă şi să renunţe la vizitele de Crăciun.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat că studiază împreună cu oficialii britanici noua tulpină a virusului, despre care se crede că este cu 70% mai contagioasă.

Menționăm că ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a aprobat lista statelor pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea persoanelor pe teritoriul Republicii Moldova. Marea Britanie nu a fost inclusă în ea.

În ajun, peste 20 de țări au suspendat zborurile sau au introdus restricții pentru pasagerii din Marea Britanie din cauza răspândirii unei noi tulpini de coronavirus acolo.

***
Pe 20 decembrie, în Marea Britanie au fost înregistrate peste 2 mln de cazuri de infectare cu COVID-19, inclusiv peste 27 de mii de cazuri noi timp de 24 de ore. De la începutul pandemiei, în țară au murit peste 76 de mii de oameni infectați cu coronavirus.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: