NATO a donat Republicii Moldova zece mii de teste rapide pentru depistarea COVID-19
Full Article 1 minutes read

NATO a donat Republicii Moldova zece mii de teste rapide pentru depistarea COVID-19

Ministerul Sănătății al Republicii Moldova a primit din partea Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) zece mii de teste rapide pentru depistarea COVID-19.

Totodată, la solicitarea Ministerului, Agenția NATO de Sprijin și Achiziții va livra Republicii Moldova un lot de echipamente medicale care include electrocardiografe, aspiratoare chirurgicale, concentratoare de oxigen, monitoare de ritm cardiac, videolaringoscoape.

Menționăm că, în contextul pandemiei, NATO a donat Republicii Moldova echipament individual de protecție și dispozitive medicale în valoare de peste 40 de milioane de lei.

De precizat că în țara noastră se înregistrează tot mai puține cazuri de infectări cu Covid, potrivit ultimelor date comunicate de autorități.

Pe 30 august curent, Ministerul Sănătății a anunțat că în Republica Moldova au fost confirmate 5964 cazuri noi de Covid, cu 1928 cazuri mai puține față de săptămâna 15-21 august. Totuși, în ultima săptămână, în țara noastră au fost efectuate 30 696 de teste la Covid.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: