Nici viza Schengen nu-i scapă. Finlanda își închide granițele pentru ruși
Full Article 2 minutes read

Nici viza Schengen nu-i scapă. Finlanda își închide granițele pentru ruși

Finlanda își închide granița pentru cetățenii ruși deținători de vize Schengen. Informația a fost confirmată de ministrul finlandez de Externe, Pekka Haavisto, scrie Radio Svoboda, cu referire la publicația Helsingin Haavisto. Potrivit sursei, măsura, aprobată de guvernul finlandez, va intra în vigoare astăzi, după miezul nopții.

Deținătorii de vize Schengen, inclusiv cele emise de alte țări Schengen, nu vor mai avea voie să treacă frontiera cu Finlanda. Există, totuși, excepții. Cetățenii ruși vor putea veni în Finlanda din motive familiale, pentru a studia sau a munci. De asemenea, potrivit publicației, vor putea să treacă frontiera „reprezentanții opoziției”. Publicația nu oferă mai multe detalii în acest sens, însă. Deținătorii unui permis de ședere în țările UE vor putea, de asemenea, să treacă. În practică, interdicția va afecta turiștii, inclusiv pe cei care au folosit recent Finlanda ca țară de tranzit.

Anterior, țările baltice și Polonia au introdus o interdicție de trecere a frontierei pentru rușii cu vize Schengen. Finlanda nu s-a alăturat atunci acestei interdicții. Autoritățile și-au anunțat însă intenția de a-și reconsidera poziția după anunțul mobilizării în Rusia, când fluxul de ruși peste granița finlandeză a crescut brusc. În ultima săptămână, câteva zeci de mii de cetățeni ruși au traversat-o. Până de curând, polițiștii de frontieră finlandezi îi lăsau să treacă aproape pe toți rușii cu vize Schengen valabile.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: