Nicu Popescu, în urma atacului centralei atomice din Ucraina: Țara noastră face repetat un apel la pace
Full Article 2 minutes read

Nicu Popescu, în urma atacului centralei atomice din Ucraina: Țara noastră face repetat un apel la pace

Autoritățile Republicii Moldova condamnă atacul militar de la centrala atomică Zaporijie, Ucraina. „Generează îngrijorări profunde privind securitatea nucleară și radiologică și pune în pericol viața și securitatea umană în regiune și pe continentul european”, spune vicepremierul, ministrul afacerilor Externe și Integrării Europene Nicu Popescu. Totodată, oficialul moldovean face apel repetat la pace. 

„Facem apel la neadmiterea atacurilor asupra obiectivelor nucleare și la necesitatea respectării dreptului internațional, angajamentelor asumate în cadrul ONU, inclusiv în cadrul Agenției Internaționale pentru Energie Atomică”, se arată în declarația lui ministrului moldovean.

Tot el a spus că agresiunea militară împotriva Ucrainei trebuie oprită. „Țara noastră face repetat un apel la pace”, comunică Popescu.

Amintim că un incendiu a izbucnit noaptea trecută la centrala nucleară Energodar din regiunea Zaporijie, situată în sud-estul Ucrainei. Aceasta după ce forţele ruse au bombardat uzina. Primarul de Energodar a spus că clădirile centralei nucleare au fost bombardate continuu, ceea ce a făcut ca cea mai mare centrală nucleară să ia foc.

În contextul incendiului de la centrala atomică din Zaporijie, autoritățile moldovenești au declarat că nu se atestă creșteri ale nivelului radiației și nu există pericol pentru populație.

Amintim că, pe 24 februarie, în jurul orei 5:00, Vladimir Putin a anunțat începerea operațiunii militare în Ucraina. Liderul de la Kiev Vladimir Zelenski a declarat stare de război în Ucraina. Parlamentul de la Chișinău s-a întrunit seara în ședință și a votat pentru instituirea stării de alertă în Republica Moldova, pe o durată de 60 de zile.

Informații despre evenimentele din Ucraina, care se desfășoară chiar în aceste momente în LIVE Textul NM A noua zi de război în Ucraina.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: