Autoritățile de la Chișinău, după incendiul de la centrala nucleară din Ucraina: „Nu există pericol pentru populație”
Full Article 2 minutes read

Autoritățile de la Chișinău, după incendiul de la centrala nucleară din Ucraina: „Nu există pericol pentru populație”

În contextul incendiului de la centrala atomică din Zaporijie, autoritățile moldovenești declară că nu se atestă creșteri ale nivelului radiației și nu există pericol pentru populație.

Autoritățile Republicii Moldova mai spun că Agenția Internațională pentru Energie Atomică a anunțat că nivelul de radiație în zonă este normal și continuă să-l monitorizeze.

La fel și datele de la Ministerul Mediului arată că nivelul de radiație din Republica Moldova nu înregistrează nicio creștere.

„Vom continua să monitorizăm nivelul de radiații și să informăm periodic dacă vor interveni schimbări în fonul radioactiv. Facem apel la calm și vă rugăm să va informați exclusiv din surse verificate”, comunică autoritățile.

Amintim că un incendiu a izbucnit noaptea trecută la centrala nucleară Energodar din regiunea Zaporijie, situată în sud-estul Ucrainei. Aceasta după ce forţele ruse au bombardat uzina. Primarul de Energodar a spus că clădirile centralei nucleare au fost bombardate continuu, ceea ce a făcut ca cea mai mare centrală nucleară să ia foc.

***
Amintim că, pe 24 februarie, în jurul orei 5:00, Vladimir Putin a anunțat începerea operațiunii militare în Ucraina. Liderul de la Kiev Vladimir Zelenski a declarat stare de război în Ucraina. Parlamentul de la Chișinău s-a întrunit seara în ședință și a votat pentru instituirea stării de alertă în Republica Moldova, pe o durată de 60 de zile.

Informații despre evenimentele din Ucraina, care se desfășoară chiar în aceste momente în LIVE Textul NM A noua zi de război în Ucraina.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: