Noi detalii despre presupusul incendiu de la Spitalul Republican. De unde provenea fumul? (UPDATE)
Full Article 2 minutes read

Noi detalii despre presupusul incendiu de la Spitalul Republican. De unde provenea fumul? (UPDATE)

Apelul privind presupusul incendiu care ar fi izbucnit pe 9 ianuarie în cadrul Spitalului Clinic Republican nu a fost făcut cu rea-intenție. Contactată de NM, ofițerul de presă al poliției capitalei Natalia Stati a menționat că la 112 a sunat un bărbat, care a văzut fumul provenit de la o centrală termoelectrică.

UPDATE (16:00) Într-un comunicat de presă publicat pe 11 ianuarie, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a anunțat că, potrivit unui calcul prealabil, costul direct al misiunii pompierilor a fost estimat la 8820 lei. Salvatorii îndeamnă oamenii să nu apeleze la 112 dacă nu sunt siguri că situația prezintă pericol.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează populația despre riscurile apelurilor non urgente din…

Publicată de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI pe Luni, 11 ianuarie 2021

 

Poliția a fost sesizată prin intermediul serviciului 112 pe 9 ianuarie, în jurul orei 18:00. La fața locului au fost trimise 14 echipaje de pompieri. Ajunși la fața locului, salvatorii au verificat minuțios fiecare etaj din cadrul Spitalului Republican. În urma verificărilor efectuate de echipajele de intervenție,  nu a fost depistată nici o sursă de aprindere.

Potrivit ofițerului de presă al poliției capitalei, Natalia Stati, ulterior, oamenii legii au stabilit că trecătorul care a alertat salvatorii a văzut, de fapt, fumul de la o centrală termoelectrică, amplasată în apropierea spitalului.

„Bărbatul, de departe, a văzut fumul și a crezut că e de la spital. De asta a reacționat și a apelat la 112, pentru a fi evitată o tragedie”, a precizat Natalia Stati.

Amintim că, în situații de risc, oamenii sunt îndemnați să apeleze Serviciul 112.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: