Noi detalii în dosarul cardurilor bancare. Tranzacții ilegale în sumă de 2 milioane de lei și alți doi suspecți (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Noi detalii în dosarul cardurilor bancare. Tranzacții ilegale în sumă de 2 milioane de lei și alți doi suspecți (VIDEO)

Noi detalii în dosarul privind sustragerea mijloacelor financiare de pe cardurile bancare. Oamenii legii au stabilit că membrii grupului infracțional, după sustragerea mijloacelor financiare, le transferau pe conturile lor, iar ulterior, prin intermediul portmoneelor crypto-valutare, sumele erau convertite în cryptomonede ”Bitcoin” și ”Litecoin”.

Pe parcursul anului 2020 și până în prezent, pe contul figuranților au fost efectuate tranzacții de convertire a cryptomonedei ”Bitcoin” și ”Litecoin” în sumă de 2 milioane de lei.

Totodată, forțele de ordine au mai efectuat 5 percheziții și au reținut alte două persoane, care au fost plasate în arest pentru 30 de zile.

În cadrul perchezițiilor la domiciliile și în automobilele suspecților, au fost depistate și ridicate mijloace bănești în sumă de 560 000 de lei, totodată fiind ridicate conform procedurii două automobile ce aparțin acestora.

Conform legislației, suspecții riscă până la 8 ani de închisoare

Procurorii și polițiștii continuă acțiunile de urmărire penală și măsurile speciale de investigație pentru documentarea, stabilirea și tragerea la răspundere a tuturor celor implicați în activitatea criminală.

Pentru a nu fi victima escrocilor, Poliția  solicită cetățenilor să țină cont de următoarele recomandări:

–  Dacă ați fost contactat de persoane străine și se prezintă ca fiind angajați ai băncii – nu aveți încredere în aceștia și, mai întâi, verificați informația;

– Nu comunicați datele bancare persoanelor pe care nu le cunoașteți;

–  Dacă vreți să vindeți bunuri prin intermediul relelor de socializare, nu acceptați să fie efectuate tranzacțiile prin intermediul cardului bancar.

În caz că vi s-a întâmplat așa ceva, apelați de urgență cel mai apropiat Inspectorat de Poliție sau  serviciul unic 112

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: