Număr record de cazuri noi de COVID-19 la nivel mondial. În ce țară au fost depistate peste 55 de mii de îmbolnăviri timp de o zi
Full Article 2 minutes read

Număr record de cazuri noi de COVID-19 la nivel mondial. În ce țară au fost depistate peste 55 de mii de îmbolnăviri timp de o zi

În ultimele 24 de ore, la nivel mondial, au fost înregistrate 181 de mii de cazuri noi de coronavirus, un număr record de infectări. Recordul anterior a fost înregistrat acum câteva zile și constituia puțin peste 140 de mii de îmbolnăviri. Cele mai multe au fost depistate în Brazilia – peste 55 de mii. Datele au fost publicate pe 20 iunie de platforma Worldometers

Pe locul doi după numărul de infectări noi timp de 24 de ore este SUA, unde au fost testate pozitiv 33,5 mii de persoane. Urmează India, cu 14 mii de oameni infectați.

Cei mai mulți pacienți infectați cu coronavirus au murit în Brazilia – 1 221 de oameni. În total, pe 19 iunie, au decedat din cauza coronavirusului de tip nou peste 5 mii de oameni.

SUA continuă să dețină primul loc după numărul de oameni infectați de la începutul pandemiei. Acolo, au fost testați pozitiv cu COVID-19 peste 2 mln de oameni. În Brazilia au fost înregistrate peste 1 mln de cazuri de coronavirus. Rusia este pe locul trei cu 569 de mii de pacienți cu COVID-19.

În total, în lume, au fost înregistrate 8,7 mln de cazuri de coronavirus. 462 688 de mii de oameni au decedat, iar 4,6 mln s-au însănătoșit.

Și în Republica Moldova, în această săptămână, a fost înregistrat un număr record de cazuri noi de infectări – pe 17 iunie au fost testate pozitiv 478 de persoane. Ieri, 19 iunie, 450 de oameni au fost diagnosticați cu COVID-19.

La începutul săptămânii, premierul Ion Chicu a declarat că săptămâna aceasta în Moldova s-ar putea înregistra, zilnic, până la 600 de cazuri noi de infectări.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: