O moldoveancă s-a otrăvit cu ciuperci în Italia: a consumat una dintre cele mai otrăvitoare specii
Full Article 2 minutes read

O moldoveancă s-a otrăvit cu ciuperci în Italia: a consumat una dintre cele mai otrăvitoare specii

O moldoveancă s-a otrăvit cu ciuperci în Italia, scrie rotalianul.com cu referire la presa italiană. Femeia, în vârstă de 58 de ani, a consumat una dintre cele mai otrăvitoare specii de ciuperci. Medicii i-au administrat un antidot, salvând viața acesteia, după ce un expert micologic a recunoscut specia de ciuperci. Din cauza severității intoxicației, femeia a fost transferată la Centrul de Transplant din Padova, pentru a i se efectua un transplant de ficat.

Presa menționează că incidentul a avut loc în Bassano del Grappa, provincia Vicenza (Veneto). Se precizează că femeia din Republica Moldova, în vârstă de 58 de ani, a fost intoxicată grav după ce a consumat ciuperci otrăvitoare.

Aceasta a cules ciuperci în „Parco Ragazzi del ’99”, o mică pădurice din centrul istoric al orașului.

Crezând că sunt comestibile, ea le-a păstrat în frigider timp de trei zile, gătindu-le pe 1 decembrie 2023. Ciupercile consumate erau de fapt Amanita phalloides, una dintre cele mai otrăvitoare și mortale specii de ciuperci. În timpul nopții, femeia a început să se simtă rău, având dureri abdominale, ceea ce a necesitat o vizită urgentă la spital în dimineața zilei de 2 decembrie 2023″, relatează presa.

Medicii de la Spitalul San Bassiano au identificat rapid simptomele unei posibile intoxicații alimentare.

Fiica moldovencei a dus la spital porția de ciuperci rămase, gătite întregi. De asemenea, femeia a arătat personalului medical o fotografie a ciupercilor culese, permițând astfel identificarea rapidă a speciei toxice”, a comunicat presa.

Se precizează că un expert micologic a recunoscut Amanita phalloides în fotografie. Iar datorită acestei identificări, medicii i-au administrat un antidot, salvând viața femeii.

Din cauza severității intoxicației, femeia moldoveancă a fost transferată la Centrul de Transplant din Padova, în speranța unui transplant de ficat.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: