O nouă etapă în digitalizarea serviciilor Victoriabank. Din 13 iulie, chestionarul clientului (KYC) poate fi actualizat online

Victoriabank lansează astăzi, 13 iulie 2022, un nou serviciu, unic în sistemul bancar din Republica Moldova. Este vorba despre actualizarea online a chestionarului clientului (KYC) – o soluție inovatoare, complet automatizată, în domeniul Know Your Customer, care permite identificarea clienților cu ajutorul celor mai noi tehnologii biometrice, inteligența artificială și RPA (Robotic Process Automation). De acest serviciu vor beneficia Persoanele Fizice rezidente – clienți existenți ai Victoriabank, cu cel puțin un cont deschis în cadrul băncii, care își vor putea actualiza datele personale online, rapid și sigur, fără a fi necesar să vină la bancă.

„Victoriabank a reușit, în premieră pentru sistemul bancar din Republica Moldova, să rezolve o problemă importantă pentru orice client Persoană Fizică, atât pentru cei aflați în țară, cât și pentru moldovenii stabiliți peste hotare. De acum încolo, clienții noștri nu vor mai trebui să vină la bancă pentru actualizarea chestionarului clientului sau pentru a ne anunța despre schimbarea unor date personale, cum ar fi numărul de telefon sau adresa de e-mail, pentru a beneficia eficient și fără întreruperi de tot spectrul de servicii oferite de Victoriabank. Din data de 13 iulie, toate modificările din chestionarul clientului pot fi făcute ONLINE. Astfel, am mai făcut un pas semnificativ în procesul de digitalizare a serviciilor Victoriabank și în acest scop folosim tehnologii de ultimă oră, pe care nu le au alte bănci din Moldova”, a menționat Ionela Maloș, vicepreședintă COO Victoriabank.

De ce este nevoie pentru a beneficia, din orice colți al lumii, de noul serviciu oferit de Victoriabank?

  • Un dispozitiv (smartphone, tabletă etc.) cu o cameră video
  • Conexiune la internet
  • Buletin de identitate valabil, în original
  • Acces la numărul de telefon sau adresa de e-mail valabile, declarate anterior la bancă

Chestionarul personal poate fi modificat online, în câteva minute, intrând pe pagina Actualizarea datelor online.  Tot acolo aflați mai multe detalii despre noul serviciu, care este oferit DOAR de către Victoriabank.

Reușita procesului de actualizare a datelor depinde direct de calitatea camerei video, setările dispozitivului (versiunea actualizată pentru browser, permisiuni de acces pentru cameră), starea buletinului de identitate (pentru buletinele de identitate de generația I s-ar putea să fie necesare mai multe încercări), diferența dintre poza din buletin și imaginea reală a clientului, făcută în procesul de Recunoaștere Facială.

Clientul își poate actualiza chestionarul personal oricând are timp liber. Totuși, el trebuie să fie pregătit că, dacă o face în afara programului de lucru și în cazul unor verificări suplimentare în conformitate cu politicile interne ale băncii, datele pot fi prelucrate în sistemele informaționale ale băncii în următoarea zi lucrătoare. Clientul va fi anunțat despre acest lucru.

Victoriabank investește în digitalizare

În 2018, Banca Transilvania, cel mai mare grup financiar din România, a devenit acționar majoritar al Victoriabank, alături de BERD. Investițiile în platformele digitale sunt o prioritate, acestea reprezentând viitorul. Victoriabank este prima bancă care a introdus plățile cu telefonul Android, înzestrat cu NFC, prin aplicația gratuită VB24 Pay, în 2019 – plățile cu Garmin Pay. Din aprilie 2022 a devenit disponibil Apple Pay. Utilizatorii de carduri își pot gestiona conturile de la distanță prin: VB24 Web, VB24 Mobile, iar persoanele juridice – prin VB24 Business. Victoriabank este inclusă în Registrul global al furnizorilor de servicii Visa și Mastercard în ceea ce privește securitatea plăților digitale.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

socialistii.md

„Provocare politică”. Reacția socialiștilor la informațiile despre plătirea participanților la mitingul organizat în capitală

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) susține că nu are „nicio legătură” cu persoanele care ar fi oferit bani pentru participarea la mitingul pe care l-a organizat alături de alte trei formațiuni – informații comunicate anterior de poliției. PSRM a catalogat datele despre remunerarea manifestanților drept „o provocare politică”. Precizările au fost făcute într-un comunicat publicat pe 26 iulie.

Acuzațiile lansate astăzi la adresa participanților la miting nu sunt altceva decât o provocare politică, menită să discrediteze un protest legitim al cetățenilor. PSRM declară oficial: nu avem nicio legătură cu persoanele care, potrivit unor informații, ar fi împărțit bani și considerăm acțiunile acestora o tentativă deliberată de a compromite mitingul și de a deturna atenția publică de la esența revendicărilor”, a declarat PSRM.

Totodată, formațiunea a solicitat organelor de drept să prezinte „informații complete” persoanele „reținute” și despre circumstanțele în care s-au produs faptele. Partidul a mai menționat că va iniția și o anchetă internă.

PSRM își reconfirmă angajamentul față de protestul pașnic și democratic. Vom continua să apărăm drepturile cetățenilor la libertatea de opinie și de întrunire, în pofida tentativelor evidente ale regimului de a transforma țara într-un stat polițienesc”, a adăugat partidul.

Amintim că Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, Partidul Republican „Inima Moldovei”, Partidul Comuniștilor din Republica Moldova și Partidul „Pentru Viitorul Moldovei”, care și-au anunțat anterior de a crea un bloc electoral pentru alegerile parlamentare din toamnă, au organizat pe 26 iulie, în scuarul Teatrului Național de Operă și Balet din Chișinău, un miting împotriva formațiunii de guvernământ PAS. Manifestanții au scandat lozinci precum: „Moldova fără PAS” „Demisie” și „Jos dictatura”. Speakerii mitingului – lideri și fruntași a formațiunilor respective – au susținut discursuri anti-guvernare și au lansate mesaje electorale.

Ulterior, Inspectoratul General al Poliției (IGP) a anunțat, într-un comunicat, că cetățenii prezenți la miting ar fi primit bani în schimbul participării, fiind vorba de câte 300 de lei. IGP a menționat că oamenii legii au documentat mai multe cazuri în care manifestanții au fost remunerați, inclusiv două minore de 14 și 17 ani. IGP a mai precizat că atât cei care au oferit bani, cât și cei care i-au acceptat vor fi documentați.

Informațiile despre remunarare au fost însoțite de un videoclip în care un bărbat, aflat printre manifestanți, pare să ofere bani.

Profimedia

Armata SUA a ucis un lider important al grupării Statul Islamic în Siria

Armata americană a anunțat pe 25 iulie că a ucis un lider important al grupării teroriste Statul Islamic (SI). S-a întâmplat în urma unei operațiuni desfășurate în zona orașului sirian Alep, relatează Agerpres.

Comandamentul militar american pentru Orientul Mijlociu (CENTCOM) a transmis că operațiunea a condus la „moartea liderului SI Dhia Zawbaa Mossleh al-Hardani și a unuia dintre fiii săi adulți”, care de asemenea făcea parte din gruparea jihadistă.

Potrivit comandamentului, acești indivizi „reprezentau o amenințare pentru SUA, pentru coaliția anti-jihadistă, precum și pentru noul guvern sirian”.

SUA desfășoară de mai mulți ani raiduri aeriene în Siria pentru a preveni o revigorare a grupării Statul Islamic. Aceasta a preluat controlul asupra unor zone întinse din Siria și Irak în 2014, unde și-a proclamat un așa-numit „califat” și a introdus un regim de teroare, înainte de a fi învinsă în 2019 de o coaliție internațională.

screenshot

Participarea contra plată? Poliția a documentat cazuri de remunerare la mitingul opoziției din capitală (VIDEO)

Cetățenii prezenți la mitingul organizat pe 26 iulie, în Chișinău, de patru partide de opoziție ar fi primit bani în schimbul participării, fiind vorba de câte 300 de lei. Inspectoratul General al Poliției (IGP) a anunțat, într-un comunicat, că a documentat mai multe cazuri în care manifestanții au fost remunerați, inclusiv două minore de 14 și 17 ani.

Poliția a fixat mai multe cazuri în care s-au oferit și primit mijloace financiare, în schimbul prezenței la miting. Cei 300 de lei promiși la sfârșitul manifestației erau așteptați și de două minore, de 14 și 17 ani, din raionul Criuleni, după ce la telefon au fost convinse de un bărbat să vină la protest, ulterior urmând a fi remunerate financiar. (…) Atât cei care au achitat, cât și cei care au acceptat banii pentru a protesta – vor fi documentați”, se arată în comunicat.

Potrivit IGP, oamenii legii întreprind măsuri pentru a stabili tot spectrul de acțiuni al celor care au încălcat legea.

Poliția susține dreptul la întrunirea pașnică, garantat de lege, însă orice abatere de la cadrul legal-inclusiv influențarea participanților prin recompense materiale-va fi documentată și sancționată conform legislației în vigoare”, a subliniat IGP.

Amintim că Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, Partidul Republican „Inima Moldovei”, Partidul Comuniștilor din Republica Moldova și Partidul „Pentru Viitorul Moldovei”, care și-au anunțat anterior de a crea un bloc electoral pentru alegerile parlamentare din toamnă, au organizat pe 26 iulie, în scuarul Teatrului Național de Operă și Balet din Chișinău, un miting împotriva Partidului de guvernământ Acțiune și Solidaritate (PAS). Manifestanții au scandat lozinci precum: „Moldova fără PAS”, „Demisie” și „Jos dictatura”. Speakerii mitingului – lideri și fruntași a formațiunilor respective – au susținut discursuri anti-guvernare și au lansate mesaje electorale.

Максим Андреев/NewsMaker

Plahotniuc, arestat în Grecia, s-a ales cu dosar penal în România. Asupra lui au fost găsite acte românești false

În România a fost pornit un dosar penal privind mai multe documente false, pretins a fi emise de statul român, care au fost găsite asupra ex-liderului PDM de la Chișinău, Vladimir Plahotniuc, arestat în Grecia. Anunțul a fost făcut într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) de la București din 26 iulie.

Ministerul de Interne al României a transmis că a primit de la autoritățile elene copii de pe șase documente de identitate aflate în posesia lui Plahotniuc.

În urma verificărilor efectuate la nivelul structurilor MAI, au rezultat suspiciuni rezonabile cu privire la o posibilă faptă de contrafacere a unor documente oficiale – două cărți de identitate, două permise de conducere și un pașaport, constând în suprascrierea mecanică a acestora, în scopul denaturării identității titularului. Această intervenție asupra documentelor reprezintă o modificare neautorizată a elementelor de identificare, susceptibilă de a întruni elementele constitutive ale infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals, sens în care la nivelul Direcției Investigații Criminale din cadrul Poliției Române a fost deschis un dosar penal”, a menționat MAI.

Potrivit instituției, verificările efectuate la nivelul structurilor MAI au arătat că un singur document dintre cele șase este autentic și emis de statul român. Este vorba despre un pașaport care a fost eliberat pe numele real al lui Plahotniuc, „anterior emiterii unei interdicții” cu privire la acesta.

Amintim că Vladimir Plahotniuc și fostul deputat democrat Constantin Țuțu au fost reținuți pe 22 iulie pe un aeroport din Grecia, în timp ce încercau să părăsească țara cu destinația Dubai. Ambii au fost plasați în arest preventiv pentru 40 de zile.

Pe 24 iulie, Inspectoratul General al Poliției a anunțat că, în urma reținerii lui Plahotniuc și Țuțu, au fost ridicate mai multe documente ce indică folosirea unor identități multiple. Actele, eliberate de mai multe state, conțin nume, fotografii și date de naștere diferite – unele fiind emise chiar de același stat, dar pentru identități diferite.

În aceiași zi, Procuratura Generală a comunicat că a transmis autorităților din Grecia cererea oficială de extrădare a fostului lider democrat, Vladimir Plahotniuc. Autoritățile de la Chișinău și-au exprimă încrederea că partea elenă va da curs solicitării și îl va preda justiției din Republica Moldova, pentru ca Plahotniuc să răspundă în fața legii pentru faptele de care este acuzat.

Vladimir Plahotniuc este cercetat penal în Republica Moldova pentru săvârșirea unor infracțiuni grave, inclusiv crearea și conducerea unei organizații criminale, escrocherie în proporții deosebit de mari și spălare de bani, în conformitate cu Codul penal.

screenshot

Patru partide de opoziție au organizat un miting în Chișinău: „Moldova poate fără PAS”

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, Partidul Republican „Inima Moldovei”, Partidul Comuniștilor din Republica Moldova și Partidul „Pentru Viitorul Moldovei”, care și-au anunțat anterior de a crea un bloc electoral pentru alegerile parlamentare din toamnă, au organizat pe 26 iulie, în Chișinău, un miting împotriva Partidului de guvernământ Acțiune și Solidaritate (PAS). În cadrul manifestației, au răsunat inclusiv declarații cu tentă electorală.

Simpatizanții, membrii și liderii celor patru partide au mărșăluit spre scuarul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, unde a avut loc mitingul, din diferite direcții ale orașului. Manifestanții s-au deplasat desfășurând drapelele Republicii Moldova și formațiunilor, precum și pancarte cu mesaje anti-guvernamentale.

În timpul miting-ului, participanții au scandat lozinci precum: „Moldova fără PAS”, „Demisie” și „Jos dictatura”. Totodată, în cadrul reuniunii, mai mulți politicieni au ținut discursuri.

Printre aceștia se numără liderul socialiștilor, Igor Dodon, care a transmis un mesaj menit să mobilizeze electoratul pentru alegerile parlamentare. „Guvernarea PAS s-a terminat. Patru ani s-au terminat, întoarcem pagina. Gata, ei nu mai revin. Eu vreau ca toți cetățenii Republicii Moldova – și cei care încă se tem, sunt și din aceștia – să înțelegem un lucru. PAS nu va mai fi la guvernare. Noi nu avem de ce ne teme. Trebuie să mergem toți împreună pentru a-i da jos. Pentru că noi, cetățenii R. Moldova, merităm o altă soartă. (…) Vă promit: vom face tot posibilul pentru a ne apăra victoria”, a spus Dodon.

Până la această oră, PAS nu a comentat manifestația organizată de cele patru formațiuni.

Amintim că, pe 22 iulie, într-o conferință de presă, președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Igor Dodon, președinta Partidului Republican „Inima Moldovei”, Irina Vlah, președintele Partidului „Pentru Viitorul Moldovei”, Vasile Tarlev, și președintele Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin, au anunțat că planifică să formeze un bloc electoral, pe care l-au catalogat drept „patriotic, în vederea participării la alegerile parlamentare. Dodon a declarat că cele patru formațiuni sunt unite de poziții comune, printre care suveranismul și dorința de a restabili relațiile cu Federația Rusă, care de mai bine de 3 ani își continuă invazia la scară largă din Ucraina. Politicienii au lansat, de asemenea, mai multe acuzații la adresa PAS, precum faptul că ar fi „acaparat” statul. Totodată, Irina Vlah a spus că rămânerea Partidului Acțiune și Solidaritate va fi „o amenințare reală” la adresa Republicii Moldova.

În reacție, Igor Grosu, președintele Parlamentului și liderul PAS, a sugerat că cei patru politicieni „au fost scoși de la naftalină la comanda Kremlinului” și vor „să captureze” statul după alegeri, pentru a-l preda Rusiei. Potrivit lui, aceștia sunt „un pericol foarte mare” pentru viitorul țării noastre.

***

Alegerile parlamentare vor fi organizate în data de 28 septembrie.

Больше нет статей для показа
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: