Parlamentul se întrunește, vineri, în ședință extraordinară. Deputații vor examina trei subiecte
Full Article 2 minutes read

Parlamentul se întrunește, vineri, în ședință extraordinară. Deputații vor examina trei subiecte

Vineri, 6 august, deputații se vor întruni în ședință extraordinară. Aceștia vor examina trei subiecte, inclusiv cel cu privire la învestirea Guvernului condus de Natalia Gavrilița, reprezentanta Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS).

Ședința Legislativului este planificată pentru ora 10:00. Primul subiect inclus în agenda parlamentarilor este Proiectul de hotărâre pentru aprobarea Programului de activitate al Guvernului și acordarea votului de încredere Guvernului. Viitorul cabinet de miniștri va include 16 membri, la care se adaugă bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah. Amintim că este pentru a treia oară când Natalia Gavrilița a fost desemnată la funcția de prim-ministru de către președinta țării, Maia Sandu.

Ulterior, deputații vor examina proiectul de hotărâre cu privire la modificarea componenței numerice și nominale a Biroului permanent al Parlamentului. Noul Birou permanent va include 13 membri și nu 12, așa cum s-a prevăzut inițial.

Al treilea subiect pe care urmează să îl dezbată deputații este proiectul de hotărâre privind componența nominală a delegațiilor Parlamentului la organizațiile parlamentare internaționale și la cele bilaterale.

***

Amintim că, în urma alegerilor parlamentare din 11 iulie, în parlament au acces trei formațiuni: PAS, Partidul „ȘOR” și Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BECS). Cele mai multe mandate le-a obținut PAS – 63 la număr, ceea ce permite formațiunii să învestească în mod independent un nou guvern și să adopte proiecte de legi.

Partidul „ȘOR” a anunțat că, cel mai probabil, va susține candidatura Nataliei Gavrilița la funcția de prim-ministru. BECS a precizat că nu va vota în susținerea acestuia Executiv.

Fostul premier al țării Ion Chicu a demisionat pe 23 decembrie 2020. De atunci, interimatul funcției de prim-ministru a fost asigurat de către ministrul de Externe în exercițiu, Aureliu Ciocoi.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: