Pastila pentru tratamentul COVID-19 va ajunge în Moldova. Agenția Medicamentului a aprobat importul de Molnupiravir
Full Article 2 minutes read

Pastila pentru tratamentul COVID-19 va ajunge în Moldova. Agenția Medicamentului a aprobat importul de Molnupiravir

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) a aprobat, în cadrul ședinței din 15 noiembrie 2021 importul pentru produsul medicamentos cu conținut de Molnupiravir, capsule 200 mg N4x10.

Molnupiravir este un preparat nou, aporbat de Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Marea Britanie (MHRA) cu indicație specifică pentru tratamentul SARS-CoV-2. Acesta reprezintă un antiviral oral ce reduce capacitatea virsului COVID-19 de a se multiplica în organism, evitând astfel formele grave de boală.

De fapt, Molnupiravir este primul tratament oral specific pentru tratarea COVID-19. Toate celelalte tratamente dezvoltate pentru tratarea acestei infecții sunt injectabilă. Studiul clinic realizat de Merck cu privire la Molnipiravir, ale cărui rezultate au fost anunțate pe 1 octombrie, arată că medicamentul reduce cu aproximativ 50% riscul de spitalizare şi de deces pentru pacienţii diagnosticaţi cu boala COVID-19.

În cadrul aceleiași ședințe, a fost autorizat importul de Remdesivir – un antiviral sub formă de soluție perfuzabilă, folosit în tratarea formelor medii și severe de COVID-19. În Republica Moldova, acesta este utilizat în tratamentul infecției COVID-19 la adulți și la adolescenți (cu vârsta cuprinsă între 12 ani și 18 ani și cu greutatea de cel puțin 40 kg) cu pneumonie care necesită oxigenoterapie (cu flux de oxigen scăzut sau crescut sau alte forme de suport ventilator neinvaziv, la începutul tratamentului).

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: