Paznicul unui muzeu din Rusia, obligat să meargă la psihiatru. A desenat cu pixul un tablou
Full Article 2 minutes read

Paznicul unui muzeu din Rusia, obligat să meargă la psihiatru. A desenat cu pixul un tablou

Un bărbat de 63 de ani, în trecut paznic al Centrului „Elțin” din Ekaterinburg, a fost obligat de instanța de judecată să lucreze 180 de ore în folosul comunității și să viziteze psihiatrul. Totul după ce, în decembrie anul trecut, acesta a desenat cu pixul o lucrare a elevei celebrului pictor ucrainean Kazimir Malevici, Anna Leporskaia.

Judecătorii l-au găsit vinovat de huliganism. Instanța a stabilit că gestul a fost premeditat, întrucât în imaginile surprinse de camerele de supraveghere se vede că acesta s-a asigurat că nu este văzut înainte să deseneze cu pixul pe lucrare. La rândul său, bărbatul susține că a săvârșit fapta din bune intenții și că nu știa că tabloul este scump.

„Ca să fiu sincer, nu prea mi-au plăcut lucrările de la expoziție. Lăsau o impresie greoaie. M-am străduit să trec pe alături fără să le privesc. Am observat cum reacționează oamenii și am auzit copii de 16-17 ani, care discutau: de ce nu sunt ochi, gură, nimic frumos. Erau niște fetițe, care m-au rugat: „Desenați-le ochi, dumneavoastră lucrați aici”. Eu i-am întrebat: „Sunt lucrările voastre?”. Ei: „da”. Mi-au dat un pix. Eu am desenat ochi. Credeam că sunt niște desene de copii”, a relatat fostul paznic.

Conducerea muzeului a refuzat să încheie un acord amiabil cu fostul angajat, în pofida faptului că acesta a achitat o compensație în mărime de 250 mii de ruble – suma estimată a prejudiciului (circa 4000 euro).

Tabloul „Trei figuri” a fost realizat în prima jumătate a secolului XX.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: