Percheziții la Termoelectrica: doi angajați ar fi primit mită $30 mii de la un agent economic
Full Article 2 minutes read

Percheziții la Termoelectrica: doi angajați ar fi primit mită $30 mii de la un agent economic

Șefa Serviciului audit și securitate internă a întreprinderii Termoelectrica și un subaltern sunt cercetați de Centrul Național Anticorupție (CNA) și Procuratura Anticorupție (PA) într-un dosar de dare și luare de mită. 

Pe 17 martie, CNA și PA au efectuat mai multe percheziții într-un dosar de luare și dare de mită, în care este vizată șefa Serviciului audit și securitate internă a Termoelectrica și un inspector al aceleiași subdiviziuni.

Potrivit materialelor cauzei, cei doi bănuiți ar fi pretins și primit recompense ilicite de la un agent economic, care presta servicii de pază societății comerciale. În schimbul banilor, potrivit CNA, angajații Termoelectrica trebuiau să nu includă în raportul de audit neregulile depistate în activitatea agentului economic.

Se menționează că cei doi bănuiți ar fi pretins și primit de la persoana juridică, supusă auditului, 30 000 dolari.

„Cei doi angajați ai Termoelectrica ar fi negociat cu agentul economic nereflectarea în raportul de audit a abaterilor și încălcărilor admise de către acesta la executarea contractului, manifestate prin executarea parțială a clauzelor acestuia și încasarea în cuantum deplin a prețului convenit pentru executarea contractului”, susțin reprezentanții CNA.

Astfel, pe 17 martie au fost efectuate percheziții la domiciliile și în birourile de serviciu ale bănuiților. Ambele persoane sunt cercetate, în prezent, în stare de libertate.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: