Peste 24 de mii de doze de vaccin Pfizer vor ajunge azi în Moldova. Mesajul președintei Maia Sandu
Full Article 2 minutes read

Peste 24 de mii de doze de vaccin Pfizer vor ajunge azi în Moldova. Mesajul președintei Maia Sandu

Pe 19 martie, în Republica Moldova, va ajunge urmatorul lot de vaccin pe platforma Covax. Este vorba de 24 570 doze de Pfizer. În context, președinta țării Maia Sandu a adresat un mesaj de mulțumire și a îndemnat populația să rămână vigilentă și să se protejeze de infectare.

Potrivit șefei statului, în total, până la sfârșitul lunii martie, în Republica Moldova vor ajunge 46 de mii de doze de vaccin prin platforma Covax și alte 50 mii – din donația oferită de România.

„Le mulțumim încă o dată donatorilor COVAX și României pentru sprijin și solidaritate, în aceste vremuri dificile pentru toți. Am cerut Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale să pregătească în mod cât mai eficient procesul de distribuție a vaccinului către centrele de vaccinare și să asigure creșterea numărului de oameni vaccinați pe zi. Vaccinul salvează vieți și orice zi de tărăgănare înseamnă mai mulți bolnavi și mai multe vieți pierdute”, a scris președinta țării pe pagina sa de Facebook.

Maia Sandu a îndemnat populația să fie vigilentă și responsabilă și să se protejeze.

„Până ne vine rândul fiecăruia să ne vaccinăm, vă rog frumos, pe toți, să fim vigilenți și responsabili și să ne protejăm viața și sănătatea. Pericolul este foarte mare, spitalele sunt pline și medicii epuizați. Stă în puterile noastre să oprim răspândirea acestui virus nemilos”, a conchis aceasta.

Azi mai vine un lot de vaccin. În total, până la sfârșitul lunii martie, în Republica Moldova vor ajunge 46 de mii de…

Publicată de Maia Sandu pe Vineri, 19 martie 2021

Potrivit MSMPS, până la sfârșitul lunii aprilie, în Moldova, sunt așteptate încă 72 de mii de doze AstraZeneca.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: