Peste 3,3 mii de persoane au fost reținute în Rusia, în timpul acțiunilor în susținerea lui Navalnîi
Full Article 1 minutes read

Peste 3,3 mii de persoane au fost reținute în Rusia, în timpul acțiunilor în susținerea lui Navalnîi

În cursul manifestațiilor din 23 ianuarie, în sprijinul opozantului rus Alexei Navalnîi, au fost reținute 3 352 de persoane. Datele au fost prezentate în dimineața de 24 ianuarie de proiectul media independent „OVD-Info”, citat de portalul Meduza

La Moscova au fost reținuți 1 331 de oameni. La Sankt Petersburg – 501. În alte orașe din Federația Rusă, lideri după numărul de rețineri sunt Novosibirsk (97), Voronej (92), Kazani (91) și Nijnii Novgorod (90).

Este cel mai mare număr de reținuți în timpul protestelor din istoria Rusiei moderne. Anterior, numărul record de persoane reținute a fost înregistrat în 12 iunie 2017 – 1769.

La Moscova, cel mai mare număr a fost înregistrat în 27 iunie 2019, când în timpul unei acțiuni în susținerea înregistrării candidaților independenți la alegerile locale, au fost reținute 1373 de persoane.

Cel puţin 40.000 de oameni s-au adunat sâmbătă în centrul Moscovei pentru a protesta în semn de sprijin pentru opozantul încarcerat Aleksei Navalnîi, dar proteste au avut loc în multe alte oraşe.

O manifestație în susținerea lui Alexei Navalnîi s-a desfășurat și la Chișinău, în fața clădirii ambasadei Federației Ruse.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: