Peste 50 de șefi de state vor participa la Forumul dedicat Comemorării Victimelor Holocaustului. Igor Dodon va fi prezent la eveniment
Full Article 2 minutes read

Peste 50 de șefi de state vor participa la Forumul dedicat Comemorării Victimelor Holocaustului. Igor Dodon va fi prezent la eveniment

Peste 50 de șefi de state vor participa mâine, 23 ianuarie la Forumului liderilor internaţionali dedicat Comemorării Victimelor Holocaustului şi împlinirii a 75 de ani de la eliberarea lagărului de concentrare de la Auschwitz. La acest eveniment va participa și președintele Republici Moldova, Igor Dodon, se anunță într-un mesaj al șefului statului, astăzi, 22 ianuarie. 

„Acest eveniment de amploare este consacrat celei de-a 75-a aniversări a eliberării lagărului morții Auschwitz de către Armata Roșie. La forum vor participa peste 50 de delegații străine la nivel de șefi de state, guverne, parlamente”, a scris Dodon pe Facebook.

De asemenea, șeful statului a anunțat că va avea mai mult întrevederi bilaterale cu omologii săi din alte țări.

Potrivit Digi24, forumul liderilor internaţionali, organizat de Fundaţia Forumului Mondial al Holocaustului în cooperare cu Centrul de Comemorare a Holocaustului – Yad Vashem, se desfăşoară joi la Ierusalim sub auspiciile preşedintelui Statului Israel, Reuven Rivlin, şi se va concentra pe consolidarea angajamentului global faţă de memoria Holocaustului şi a luptei la nivel mondial împotriva antisemitismului şi a rasismului.

Menționăm că pe 27 ianuarie este marcată Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului. În această zi, în urmă cu 75 de ani trupele sovietice au eliberat lagărul de concentrare de la Auschwitz, unde, potrivit cercetătorilor, cel puțin 1,5 milioane de oameni au fost uciși, în mare parte evrei.

Holocaustul a afectat și teritoriul actual al Republicii Moldova. Pe 25 iulie 1941, la Chișinău a fost creat un ghetou evreiesc. Exterminarea evreilor și romilor, care a urmat, reprezintă una dintre cele mai tragice și puțin cunoscute pagini din istoria Moldovei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: