În magazinele din Moldova au fost depistate peste 18 kg de carne stricată
Full Article 2 minutes read

În magazinele din Moldova au fost depistate peste 18 kg de carne stricată

Mai mult de 18 kg de carne au fost expuse spre comercializare, având termenul de valabilitate expirat. Iar peste 11 kg de pește se vindea fără a fi menționată țara de unde a fost adus. Cu date în acest sens vin reprezentanții Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), care au efectuat controale în unitățile de comerț. 

În rezultatul verificărilor efectuate de inspectorii Agenției au fost depistate 18,5 kg de carne refrigerată și semifabricate de carne cu termenul de valabilitate expirat.

La fel, inspectorii au găsit 11,5 kg de pește refrigerat în lipsa mențiunii de unde a fost adus. ANSA a depistat și 8 loturi de bomboane în sortiment fără informații pentru consumatori.

Spre comercializare au fost expuse și fructe citrice (mandarine/portocale) dar și legume (ridiche neagra, castraveți) la preț redus, cu vizibile semne de alterare.

Agenția a mai depistat 2 loturi de produse alimentare fără a fi menționat pe acestea anul fabricării.

Inspectorii au găsit și un lot de semințe de in cu prezența moliei.

Ca urmare a inspecției au fost întocmite procese-verbale, iar produsele neconforme au fost retrase din comercializare.

În cazul în care depistează produse alimentare neconforme sau abateri, consumatorii sunt îndemnați să depună o petiție la Agenție: 0(22) 26 46 43, Linia Verde: 0 800 800 33.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: