Politicienii în care moldovenii au cea mai mare încredere. Cum s-au schimbat preferințele cetățenilor în ultimele luni
Full Article 2 minutes read

Politicienii în care moldovenii au cea mai mare încredere. Cum s-au schimbat preferințele cetățenilor în ultimele luni

Pe 19 aprilie au fost prezentate datele unui nou sondaj. Moldovenii au fost întrebați care este personalitatea politică din Republica Moldova în care au cea mai mare încredere. De menționat că respondenților nu li s-au oferit variante de răspuns. De cea mai mare încredere se bucură președinta Maia Sandu – 32,8%, urmată de fostul șef de stat Igor Dodon cu 8,8%. 

Potrivit datelor sondajului, cei mai mulți respondenți au declarat că au încredere în Maia Sandu – 32,8%, în Igor Dodon – 8,8%, în Ion Ceban – 2,8%, Ion Chicu – 2,7%, Ilan Șor – 2,2%, Renato Usatîi – 1,5%, Vladimir Voronin – 1,1%, Altcineva – 2,9%, Nu am încredere în nimeni – 37,7%, Nu știu/Nu au avut un răspuns – 7,6%.

Pentru comparație, în luna ianuarie 23,8% din respondenții sondajului declarau că au încredere în Maia Sandu, iar în martie – 24,4%.

În ianuarie, 6,9% menționau că au încredere în Igor Dodon și în martie – 7,8%.

În Ilan Șor, în ianuarie declarau că au încredere 3,5%, iar în martie – 2,5. În Ion Chicu, în ianuarie – 1,4%, în martie – 2,7%. În Ion Ceban, în ianuarie – 2,1%, în martie – 1,6%. În Vladimir Voronin, în ianuarie – 1,3%, în martie – 1,2%. În Renato Usatîi, în ianuarie – 0,5%, în martie – 0,7%.

Volumul eșantionului sondajului: 1015 persoane cu vârstă de 18 ani și mai mult. Eroarea maximă este de ±3,1%. Perioada de culegere a datelor: 4-13 aprilie 2023. Sondajul este realizat în cadrul unui proiect implementat de către WatchDog.md.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: