Polonia i-a oferit o viză umanitară atletei din Belarus care a fost forțată să se întoarcă în țară
Full Article 2 minutes read

Polonia i-a oferit o viză umanitară atletei din Belarus care a fost forțată să se întoarcă în țară

Atleta din Belarus Cristina Timanovskaya, care a refuzat să se întoarcă în Belarus, va ajunge în Polonia miercuri, cu un zbor direct de la Tokyo, informează Digi24 cu referire la Reuters. Conform unui opozant din Belarus aflat la Varșovia, oficialii de la Minsk i-au cerut mamei sportivei să o convingă să se întoarcă.

„Va merge de la Tokyo la Varșovia, pe 4 august, cu o cursă fără escală”, a spus Alexandr Apeikin, directorul executiv al Fondului belarus pentru solidaritate în sport.

„Ea a acceptat oferta făcută de ministerul polonez de externe pentru a primi ajutor. Astăzi și-a primit viza pentru Polonia, iar noi, de la fundație, am ajutat-o să își cumpere biletul de avion”, a adăugat Apeikin.
O sursă de la această fundație spune, conform Reuters, că Timanovskaya plănuiește să ceară azil politic în Germania sau Austria.
Pe 1 august, reprezentanții Comitetului Național Olimpic din Belarus au încercat să o forțeze pe Timanovskaya să părăsească Japonia împotriva voinței sale. S-a întâmplat după ce tânăra a anunțat public că, fără știrea sa, a fost obligată să participe la distanța de 4×400 metri, deși ea s-a antrenat pe distanțe de 100 și 200 metri.

La aeroportul din Tokyo, Timanovskaya a declarat că este scoasă din țară împotriva voinței sale. Poliția niponă și reprezentanții Comitetului Olimpic Internațional s-au implicat în acest caz. Comitetul Olimpic Internațional nu exclude că va adopta sancțiuni împotriva Comitetului Național Olimpic din Belarus.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: