Pompierii și salvatorii moldoveni vor primi tehnică nouă de intervenție: Japonia oferă 15 milioane de euro
Full Article 1 minutes read

Pompierii și salvatorii moldoveni vor primi tehnică nouă de intervenție: Japonia oferă 15 milioane de euro

Parlamentul, astăzi, a ratificat Acordul de grant dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Japoniei privind extinderea cooperării economice japoneze. În baza acestui Acord, Guvernul Japoniei va oferi Guvernului moldovenesc un grant în valoare de 1,55 miliarde de yeni (cca 15 milioane de euro sau 240 de milioane de lei).

Grantul este oferit pentru implementarea unui proiect privind îmbunătățirea echipamentelor de prevenire a incendiilor.

Mijloacele în cadrul Acordului vor fi utilizate pentru finanțarea achizițiilor de autoscări și a 19 autospeciale de intervenție la incendii și descarcerare, dar și pentru instruirea pompierilor și salvatorilor moldoveni.

Beneficiarul direct al proiectului va fi Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne.

Potrivit reprezentanților instituției, capacitatea noii tehnici speciale va permite deservire a circa 1,3 de milioane de cetățeni.

Perioada de implementare a Acordului va fi de până la 30 aprilie 2027, dar poate fi extinsă prin consens reciproc dintre autoritățile competente ale celor două Guverne.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: