Pre-Vetting: Patru judecători, inclusiv unul de la Curtea Supremă de Justiție, nu au promovat evaluarea integrității lor financiare și etice
Full Article 2 minutes read

Pre-Vetting: Patru judecători, inclusiv unul de la Curtea Supremă de Justiție, nu au promovat evaluarea integrității lor financiare și etice

Patru judecători, inclusiv unul de la Curtea Supremă de Justiție, nu au promovat evaluarea integrității lor financiare și etice pentru funcții în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Deciziile pot fi contestate la Curtea Supremă de Justiție în termen de cinci zile.

Patru candidați la funcția de membru în CSM din rândul judecătorilor au primit rezultatul Comisiei Pre-Vetting privind evaluarea integrității lor financiare și etice. Cele patru decizii concluzionează cu nepromovarea evaluării de către aceștia. Este vorba despre magistrații:

– Mihail Bușuleac, de la Judecătoria Cahul;

– Veronica Cupcea, de la Judecătoria Orhei;

– Aliona Miron de la Curtea Supremă de Justiție;

– Nicolae Șova de la Judecătoria Chișinău.

Deciziile motivate au fost transmise candidaților și instituției responsabile de organizarea concursului, CSM. Dacă cei patru candidații nu vor notifica Comisia despre refuzul lor de a publica deciziile în termen de 48 de ore de la transmitere, acestea vor fi plasate integral pe paginile web ale CSM și Comisiei Pre-Vetting.

Deciziile Comisiei pot fi contestate la Curtea Supremă de Justiție, în termen de 5 zile de la recepționare, fără respectarea procedurii prealabile, potrivit art. 14 alin. 1) și 2) din Legea nr. 26/2022.

De menționat că, dintre cei 23 de judecători de carieră rămași în concursul pentru funcția de membru al CSM, doar 5 au promovat evaluarea. 11 nu au promovat și nu mai pot participa la concurs, iar alți 7 candidați așteaptă decizia.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: