Precizările Ministerului Apărării cu privire la resturile rachetei, depistate azi în Moldova 
Full Article 2 minutes read

Precizările Ministerului Apărării cu privire la resturile rachetei, depistate azi în Moldova 

Ministerul Apărării al Republicii Moldova vine cu unele precizări, urmare a bucăților de rachetă, depistate pe 14 ianuarie în țara noastră. Instituția spune că rămășițele au fost găsite în zona satului Larga, raionul Briceni. 

„Elementele electronice depistate urmează a fi investigate de organele competente. Cu informații suplimentare vom reveni pe parcurs”, comunică Ministerul.

Totodată, instituția precizează că sistemele de supraveghere aeriană ale Armatei Naționale nu au detectat survolări ale spațiului aerian al Republicii Moldova.

***

În a doua parte a zilei de 14 ianuarie, Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că o patrulă a Poliției de Frontieră a descoperit în zona sectorului de frontieră Larga (raionul Briceni) resturile unei rachete, provenită din atacurile aeriene ale Rusiei asupra Ucrainei.

Este al 3-lea caz în care resturi ale unor rachete provenite din bombardamentele asupra Ucrainei cad pe teritoriul Republicii Moldova.

Premierul Natalia Gavrilița a reacționat urmare a noilor bucăți de rachetă, găsite pe teritoriul țării noastre. „Îmi exprim indignarea pentru lipsa de respect a suveranității Republicii Moldova, spațiul său aerian fiind astăzi din nou survolat și rămășițele unei rachete căzând în vecinătatea localității Larga din raionul Briceni”, a comunicat Gavrilița.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: