Premierul desemnat Igor Grosu prezintă programul de guvernare în Parlament (LIVE)
Full Article 2 minutes read

Premierul desemnat Igor Grosu prezintă programul de guvernare în Parlament (LIVE)

Igor Grosu, candidatul desemnat la funcția de prim-ministru prezintă pe 25 martie, în plenul Parlamentului, programul de guvernare și echipa cabinetului de miniștri. 

 

Deputații fracțiunii PSRM și cei din Platforma „Pentru Moldova” au anunțat că nu îl vor susține pe Igor Grosu.

Programul de guvernare al guvernului în frunte cu Igor Grosu se numește „Moldova sănătoasă”. Printre prevederi se numără solicitarea Parlamentului de a declara stare de urgență pe o perioadă de cel puțin 30 zile, conform deciziei și recomandării Consiliului Suprem de Securitate din 13 martie 2021.

Din echipa de miniștri propusă de Igor Grosu fac parte: Natalia Gavrilița (ministru al Finanțelor), Viorel Cibotaru (viceprim-ministru pentru Reintegrare), Mihai Popșoi (viceprim-ministru, ministru al Afacerilor Externe),  Andrei Spînu (ministru al Economiei și Infrastructurii), Anatalie Nosatîi (ministru al Apărării), Anatolie Topală (ministru al Educației, Culturii și Cercetării), Ala Nemerenco (ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale), Ana Revenco (ministru de Interne), Sergiu Litvinenco (ministrul Justiției), Vladimir Bolea (ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului).

Este a doua tentativă a legislativului de a învesti un guvern după demisia fostului prim-ministru Ion Chicu. În februarie, președinta țării Maia Sandu a desemnat-o pe Natalia Gavrilița la funcția de premier, însă aceasta nu a fost susținută de către deputați. Pe 24 martie, PSRM a atacat la Curtea Constituțională decretul prin care a fost desemnată Natalia Gavrilița.

Potrivit Constituției, după două tentative eșuate de învestire a unui nou legislativ, este dizolvat parlamentului și sunt organizate alegeri legislative anticipate.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: