Premierul României: Sunt ferm convins că în octombrie, cel târziu, nu o să mai avem vize cu SUA
Full Article 2 minutes read

Premierul României: Sunt ferm convins că în octombrie, cel târziu, nu o să mai avem vize cu SUA

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, pe 12 mai, că este ferm convins că în octombie, cel târziu, cetățenii români nu vor mai avea nevoie de vize cu SUA, informează Digi24.

Premierul român a ţinut să precizeze că trebuie o mobilizare în continuare din partea românilor, să meargă să îşi reînnoiască vizele care expiră.

„Vă mai dau o veste, anul fiscal în SUA se termina în septembrie. Eu sunt ferm convins că în octombie, cel târziu, nu o să mai avem vize cu SUA. E adevărat că trebuie o mobilizare în continuare din partea românilor, să meargă să îşi reînnoiască vizele care mai au o perioadă scurtă până expiră”, a declarat premierul Ciolacu la Antena 3, citat de News.ro. El a precizat că şi Polonia a reuşit acest lucru. „Ne trebuie o mobilizare a românilor şi să înţelegem că acum este un moment istoric, în care trebuie să ne implicăm”, a subliniat premierul.

La începutul anului 2023, senatorii americani Richard Durbin, numărul doi în eșalonul conducerii democrate din Senat și Jeanne Shaheen, preşedintele Subcomitetului pentru Europa din cadrul Comitetului pentru Relaţii Externe al Senatului Statelor Unite, au introdus un proiect de lege care recomandă includerea României în programul Visa Waiver. Inițiativa legislativă venea în continuarea unei vizite pe care cei doi senatori au efectuat-o în România, notează G4media.ro.

Programul Visa Waiver (VWP) le permite cetăţenilor din ţările incluse în program să călătorească în Statele Unite fără viză pe o perioadă de până la 90 de zile.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: