„Preoții sunt formatori de opinie”. OMS a explicat de ce a editat iconițe împreună cu Mitropolia
Full Article 2 minutes read

„Preoții sunt formatori de opinie”. OMS a explicat de ce a editat iconițe împreună cu Mitropolia

Biroul Organizației Mondiale a Sănătății în Moldova (OMS) a tipărit împreună cu Mitropolia Moldovei 100 000 de iconițe cu chipul Sf. Pantelimon pentru că Organizația vede preoții ca formatori de opinie, care au puterea de a promova mesajele de sănătate și de a susține măsurile de sănătate publică. Declarația a fost făcută pentru Europa Liberă, de reprezentanta OMS Rodica Munteanu. 

„Cu toții ne dorim să avem generații de oameni mai sănătoși, iar fețele bisericești se bucură de o anumită încredere a oamenilor”, a spus Munteanu.

Ea a menționat că OMS vede preoții ca formatori de opinie, care au puterea de a promova mesajele de sănătate și de a susține măsurile de sănătate publică, ajutând astfel și medicii, care sunt nevoiți să facă față unui flux mare de pacienți.

Munteanu a precizat că Organizația Mondială a lucrat cu Mitropolia și la elaborarea unor mesaje cu privire la sănătate, care pot fi folosite de preoți în timpul slujbelor.

„Considerăm oportună implicarea tuturor formatorilor de opinie din comunități în transmiterea mesajelor corecte și bazate pe dovezi din domeniul sănătății publice, cu scopul reducerii cazurilor de îmbolnăvire și deces în rândul populației, mai ales în contextul actual de creștere a numărului de cazuri de COVID-19 în țară și în regiune”, a declarat reprezentanta OMS.

Munteanu nu a vrut să divulge contribuția financiară a OMS în acest proiect, menționând doar că „valoarea acestei colaborări este mult mai mare decât costul tiparului”.

În viitor, OMS planifică să inițieze parteneriate și cu alte confesiuni religioase din R. Moldova, potrivit sursei.

Amintim că Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove în colaborare cu Organizația Mondială a Sănătății din Republica Moldova a tipărit un tiraj de 100 000 de iconițe cu Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon, iar pe verso cu mesaj din Biblie ce ne îndeamnă la păstrarea sănătății și importanța medicului în viața omului.

Iconițele se vor distribui de preoți în parohii și instituțiile medicale din țară pe astăzi, când este marcată sărbătoarea Sf. M. Mc. Pantelimon.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: