Președinta Maia Sandu efectuează o vizită oficială în Polonia
Full Article 1 minutes read

Președinta Maia Sandu efectuează o vizită oficială în Polonia

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, se află în această seară la Varșovia, într-o vizită oficială efectuată la invitația președintelui Republicii Polone, Andrzej Duda.

Vizita e prilejuită de cei 30 de ani de relații diplomatice moldo-polone, care se împlinesc pe 14 iulie.

Vizita îmi oferă un bun prilej pentru a discuta cu domnul Președinte proiectele comune inițiate de țările noastre, cooperarea economică bilaterală și eforturile țărilor noastre de a ajuta Ucraina în contextul războiului provocat de Rusia. Am totodată ocazia de a-i mulțumi domnului Președinte Duda pentru susținerea consecventă din partea țării sale pentru parcursul european al Republicii Moldova. Polonia rămâne un partener de încredere al Moldovei, cu care dorim să dezvoltăm o bună colaborare în continuare”, declarat Sandu.

Maia Sandu a mai spus că a discutat avansarea dialogului bilateral cu Elżbieta Witek, Mareșalul Seimului Republicii Polone, și Tomasz Grodzki, Mareșalul Senatului polonez.

De menționat că Andrzej Duda, a fost în Moldova pe 21 martie, într-o o vizită de lucru.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: