Președinta țării s-a întâlnit cu guvernatorul Băncii Naționale. Despre ce au discutat?
Full Article 1 minutes read

Președinta țării s-a întâlnit cu guvernatorul Băncii Naționale. Despre ce au discutat?

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit în după amiaza de 24 martie cu guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu.

Potrivit unui comunicat de presă al administrației prezidențiale, în cadrul discuțiilor, guvernatorul a prezentat informații recente privind evoluția prețurilor și a inflației, situația de pe piața valutară și volumul remitențelor trimise acasă în anul curent. O atenție deosebită a fost acordată sectorului bancar – în mod special, stabilității acestuia și masurilor de supraveghere aplicate de BNM.

„Am îndemnat încă o dată reprezentanții sistemului bancar să-și asume un rol mai activ în depășirea crizei pandemice și financiare prin care trec majoritatea agenților economici. Acest lucru este posibil, ajutând întreprinderile mici și mijlocii, mai ales pe cele din sectorul agricol. Am menționat, în contextul dat, posibilitatea de stimulare a creditării, de către bănci, a agenților economici. Resurse financiare în băncile comerciale există și acestea trebuie sa lucreze pentru creditarea, respectiv salvarea economiei”, a spus Maia Sandu.

Șefa statului a menționat că acesta este un moment necesar de solidaritate, care ne va face mai puternici.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: