Președintele Curții Supreme a Ucrainei, prins în flagrant pentru că ar fi luat mită de $2,7 milioane
Full Article 1 minutes read

Președintele Curții Supreme a Ucrainei, prins în flagrant pentru că ar fi luat mită de $2,7 milioane

Președintele Curții Supreme a Ucrainei, Vsevolod Kneazev, a fost reținut de Biroul Național Anticorupție al Ucrainei. Potrivit currenttime, Kneazev a fost prins în flagrant pentru că ar fi luat mită de 2,7 milioane de dolari.

„Biroul Național Anticorupție și Procuratura Anticorupție au destructurat o schemă de corupție pe scară largă în Curtea Supremă. Și anume o schemă pentru obținerea de beneficii ilegale de către conducerea și judecătorii Forțelor Armate ale Ucrainei”, se arată într-un comunicat al ministerului de Interne din Ucraina. 

Consilierul șefului biroului președintelui Ucrainei, Serghei Leșcenco, a explicat că Kneazev a fost reținut în timp ce primea o mită în valoare de 2,7 milioane de dolari.

La rândul său, Curtea Supremă a venit cu o reacție în privința reținerii lui Kneazev.

„În legătură cu ceea ce se întâmplă în jurul șefului Curții Supreme, pe 16 mai 2023 va avea loc o ședință extraordinară a Plenului Curții Supreme. Ora va fi anunțată ulterior”, se arată pe pagina de Facebook a instanței .

Vsevolod Kneazev este judecătorul suprem al Ucrainei de la 1 decembrie 2021.

Președintele Curții Supreme a Ucrainei, prins în flagrant pentru că ar fi luat mită de $2,7 milioane


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: