„Produse autohtone în proporții de 50%”. Dodon a promulgat legea privind comerțul intern
Full Article 2 minutes read

„Produse autohtone în proporții de 50%”. Dodon a promulgat legea privind comerțul intern

Igor Dodon a promulgat Legea cu privire la comerțul intern. Aceasta prevede obligativitatea comercianților de produse alimentare să asigure expunerea pe raft a produselor alimentare autohtone în proporție de cel puțin 50% din lungimea liniară a raftului comercial. 

„Prin această lege vom promova produsele autohtone, vom apăra interesele producătorilor locali, vom proteja piața internă. Respectiv, vom oferi producătorilor autohtoni posibilitatea să se dezvolte”, a scris Igor Dodon într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Amintim că, la sfârșitul anului 2017, guvernul condus de Pavel Filip a elaborat un proiect de lege care presupune limitarea reducerilor oferite comercianților de către furnizori – cel mult 10% și a termenului la ofertele promoționale – până la 60 de zile pe an. Totodată, autorii proiectului insistau asupra faptului ca produsele autohtone să ocupe cel puțin 50% din rafturile magazinelor.

Ulterior, guvernul Sandu a retras acest proiect de lege, iar președintele Igor Dodon a învinuit PAS că ar fi apărat interesele corporațiilor străine. Despre ceea ce spun politicienii, dar și experții, puteți citi în articolul NM „Noi vom mai negocia. Cum și de ce Dodon eliberează rafturile pentru producătorul autohton”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: