Dodon, despre opoziție: „Chiar dacă depun moțiune de cenzură și se fac de râs, eu luni voi semna aceste legi”
Full Article 2 minutes read

Dodon, despre opoziție: „Chiar dacă depun moțiune de cenzură și se fac de râs, eu luni voi semna aceste legi”

Președintele Igor Dodon susține că va semna luni legile pentru care guvernul Chicu și-a asumat răspunderea, chiar dacă opoziția parlamentară va depune moțiune de cenzură. Declarația a fost făcută în cadrul platformei online „Președintele răspunde” din 10 iulie.

„Opoziția are de ales: sau să recunoască că guvernul Chicu și Dodon, președintele Dodon, au avut dreptate și au blocat în zadar 7 zile și nu au avut dreptate, sau să blocheze și să explice pensionarilor de ce le-au blocat cei 700 de lei”, a explicat Igor Dodon.

Acesta a mai spus că intenționează să promulge legile respective.

„Cel mai probabil, chiar dacă depun moțiune de cenzură și se fac de râs, eu luni voi semna aceste legi și marți vor fi publicate, iar săptămâna vitoare banii vor fi transferați la agricultură, la CNAM pentru a da la medici…”, a declarat Dodon.

Șeful statului a mai spus că săptămâna viitoare preconizează o discuție cu premierul țării și cu ministrul Finanțelor, în privința unei rectificări suplimentare la buget pentru oamenii care au suferit din cauza inundațiilor și a secetei. Acesta a precizat că încasările la buget sunt bune și permite și alte rectificări al bugetul de stat.

Precizăm că premierul Ion Chicu a prezentat în cadrul ședinței din 9 iulie legile pentru care guvernul și-a angajat răspunderea. Potrivit legii, opoziția poate depune moțiune de cenzură timp de 72 de ore. Pentru aceasta are nevoie de 26 de mandate. Dacă moțiunea de cenzură va întruni 51 de voturi, atunci guvernul Chicu va fi demis.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: