VIDEO Protest cu cratițe la Guvern. „Renaștere” a manifestat față de majorarea salariilor miniștrilor
Full Article 3 minutes read

VIDEO Protest cu cratițe la Guvern. „Renaștere” a manifestat față de majorarea salariilor miniștrilor

Partidul „Renașterе”, din care fac parte foștii deputați socialiști Alexandr Nesterovschi, Irina Lozovan, Vasile Bolea și Alexandr Suhodolschi, au organizat un flashmob în fața clădirii guvernului. Activiștii partidului au protestat față de creșterea salariilor funcționarilor, inclusiv a miniștrilor.

„Inflația este de peste 30%, iar șomajul este de 5,5%. Și aceste cifre continuă să crească. Аcestea sunt ceea ce PAS, aflat la guvernare, numește vremuri bune. Vremuri bune pentru cine? Pentru miniștri și Maia Sandu, poate. Pentru oamenii obișnuiți, guvernarea „galbenă” înseamnă doar promisiuni goale și anarhie politică”, au comentat reprezentanții formațiunii.

Contactată de NM pentru un comentariu, Adriana Vlas a declarat: „Nu comentăm falsurile unui partid declarat neconstituțional, condus de o grupare criminală și finanțat ilegal”.

***

Amintim că Parlamentul a votat, în prima lectură, pe 9 iunie, rectificările la Legea bugetului care prevăd, printre altele, majorări salariale pentru miniștri și circa 1.300 de funcționari din aparatul Guvernului. Potrivit proiectului, salariile demnitarilor vor fi calculate, începând cu 1 iunie, în baza unei valori de referință de 3.000 de lei, față de 1.900 de lei cât este în prezent. Excepție fac prim-viceprim-miniștrii, viceprim-miniștrii, miniștrii, agentul guvernamental și secretarul general al Guvernului, care vor fi remunerați în baza unei valori de referință de 3.600 de lei. Astfel, salariile miniștrilor vor crește de la 26.000 de lei la 50.000 de lei.

Pentru majorări, din bugetul de stat vor fi alocate 86 de milioane de lei.

Partidul „Renaștere”

Amintim că, în martie, deputații Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan au anunțat că părăsesc Partidul Socialiștilor (PSRM) și se alătură „Mișcării pentru Popor”, din care face parte inclusiv Partidul „ȘOR”. Ulterior, cei doi au declarat că își vor lansa propria formațiune, însă, mai târziu, au aderat la Partidul „Renaștere”.

În ceea ce-i privește pe Vasile Bolea și Alexandr Suhodolschii, pe 17 mai, în presă au apărut informații precum că cei doi, împreună cu ex-candidatul la funcția de bașcan Victor Petrov, ar fi plecat în Israel, unde se presupunea că urmau să se întâlnească cu liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul „frauda bancară”. Peste 2 zile, la întoarcerea în țară, Bolea a fost întâmpinat la Aeroport de jurnaliști. Acesta a confirmat informațiile apărute în mass-media și, totodată, a anunțat că va părăsi PSRM. Ulterior, pe 22 mai, Vasile Bolea și Alexandr Suhodolschii au declarat că aderă la Partidul „Renaștere”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: