PSRM ar putea să-l susțină pe Ceban la următoarele alegeri locale. Dodon spune care este condiția
Full Article 3 minutes read

PSRM ar putea să-l susțină pe Ceban la următoarele alegeri locale. Dodon spune care este condiția

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) ar putea să susțină candidatura actualului primar de Chișinău, Ion Ceban, care și-a lansat partid politic, la următoarele alegeri locale, ce vor avea loc în anul 2023.  Condiția ar fi, însă, ca Ceban să candideze independent. Declarații în acest sens au fost făcute de fostul șef de stat, actualul președinte de onoare al PSRM, Igor Dodon, în cadrul emisiunii „Puterea a patra”, de la N4.

„Încă nu știm cum va merge în alegeri. Dacă Ion Ceban ar fi candidat independent, fără partid, fără culoare politică, nu aș exclude că socialiștii în cazul acesta ar putea să îl susțină cu lozinca votați pentru candidatul independent cutare, cu lista de consilieri ai PSRM. În cazul în care Ion Ceban va merge cu lista sa de consilieri, atunci cred că pentru socialiști va fi straniu dacă nu vor înainta propria candidatură. În cazul în care Ceban ar merge independent eu singur i-aș ruga pe toți să susțină candidatul independent care vine din echipa noastră. Dacă merge cu partid, atunci trebuie să ne gândim foarte bine”, a declarat Igor Dodon.

Igor Dodon a făcut declarații și cu privire la noul partid politic, lansat recent de Ceban. Dodon spune că se bucură pentru fostul său coleg de partid, care a reușit să obțină rezultate palpabile în funcția de primar de Chișinău și îl felicită cu ocazia lansării propriului partid.

„Ce e aici rău? Cred că cea mai mare greșeală și prostie ar fi acum să începem a lupta între noi în bucuria Maiei Sandu”, a mai declarat Igor Dodon.

Amintim că, la aproape una an de la crearea Mișcării Alternative Naționale (MAN), actualul primar general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a anunțat pe 23 august, de la tribuna municipalității, lansarea noii formațiuni politice – Partidul „Mișcarea Alternativă Națională”. Edilul de Chișinău spune că noua formațiune, care își propune a fi una pro-europeană, va apăra interesele tuturor cetățenilor Republicii Moldova.

Ulterior acestui anunț, Ceban a anunțat că va candida pentru un al doilea mandat la funcția de primar al capitalei. Cât ține de alegerile prezidențiale, edilul a spus că „nu are asemenea ambiții”.

Amintim că Ion Ceban este primar din 2019, devansându-l pe contracandidatul său de atunci Andrei Năstase.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: