VIDEO Va candida Igor Dodon la alegerile locale din capitală? Răspunsul fostului președinte
Full Article 3 minutes read

VIDEO Va candida Igor Dodon la alegerile locale din capitală? Răspunsul fostului președinte

Secretarul executiv al Partidului Socialiștilor (PSRM) Igor Dodon a declarat că probaliltate că nu el va fi candidatul formațiunii la funcția de primar al Chișinăului este de 90%. În același timp, acesta a menționat că și-ar dori să-l vadă în calitate de candidat la cârma capitalei pe colegul său de partid, deputatul Vlad Batrîncea, întrucât acesta s-ar bucura de notorietate în rândurile electoratului din Chișinău.

Pe 24 iulie, Igor Dodon a participat la emisiunea „Puterea a patra” de la N4. În cadrul acesteia, politicianul a vorbit și despre alegerile locale din capitală, care vor avea loc în toamnă. Acesta a declarat că cel mai probabil nu va candida la scrutinul electoral din capitală.

„75-80% din toate raioanele sunt împotrivă și spun că nu trebuie să merg la municipiul Chișinău. De aceea pot să vă spun, poate în premieră, că probabilitatea de 90% că Dodon Igor nu va fi candidat la funcția de primar al municipiului Chișinău. Ei, las 10% pentru Doamne ferește ce se întâmplă”, a spus el.

Întrebat de moderatorul emisiunii dacă faptul că nu va candida înseamnă că pretendentul socialiștilor la șefia capitalei va fi Vlad Batrîncea, Dodon a spus: „Eu mi-aș dori să fie Vlad Batrîncea, sincer vă spun. Pentru că după nivelul de notoritate, și el a fost tot timpul șeful staff-ului pe Chișinău. Apropo, și la Greceanîi, și la Ceban, șeful staff-ului electoral a fost Vlad Batrîncea. De aceea, eu mi-aș dori să fie Vlad Batrîncea. O să discutăm, pentru că el are și agenda parlamentară. Dacă nu, va fi altul. Va fi un candidat bun și eu sunt sigur că o să avem un rezultat foarte bun în Chișinău”.


***

Alegerile locale generale urmează să se desfășoare în această toamnă, pe data de 5 noiembrie. Potrivit CEC, campania electorală va începe la data înregistrării concurenților electorali, dar nu mai devreme de 30 de zile înainte de ziua votării.

Pentru funcția de primar al municipiului Chișinău au anunțat, până la această oră, că vor candida:

– Ruslan Codreanu – Partidul „Puterea Oamenilor”;
–  Lilian Carp (PAS);
– Tatiana Bordeianu (PACE);
– Mihail Bagas – Mișcarea social-politică „Liga Orașelor și Comunelor”;
– Ion Bulgac – Partidul „Coaliția pentru Unitate și Bunăstare”
– Victor Chironda –  Platforma DA;

– Ion Purice – Partidul Liberal (PL).


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: