Punctele mobile de vaccinare își opresc activitatea? Ceban a cerut ca transportul să revină pe rutele municipale
Full Article 2 minutes read

Punctele mobile de vaccinare își opresc activitatea? Ceban a cerut ca transportul să revină pe rutele municipale

Punctele mobile de vaccinare antiCOVID-19 din capitală, un troleibuz și un autobuz, trebuie să revină pe rutele municipale. O declarație în acest sens a fost făcută de primarul Ion Ceban, care a menționat că acțiunea este cauzată de rata mică a vaccinărilor în capitală. Astfel, edilul a solicitat persoanelor responsabile să ia o decizie în acest sens. 

„În condițiile în care este totuși se înregistrează o rată mai mică a vaccinărilor, poate până la sfârșitul săptămânii autobuzul și troleibuzul să revină pe rutele municipale”, a propus edilul.

La fel, el a menționat că municipiul Chișinău are în continuare 70 de puncte de vaccinare.

„Dacă este o cerere mică la Centrul municipal de vaccinare, să vedeți și acolo poate putem optimiza în acest sens. În caz de… vom redeschide aceste puncte. Vă rog să examinați acest subiect”, a comunicat primarul celor responsabili.

Cu o reacție la declarațiile edilului a venit Boris Gîlca, șef al Direcției generale asistență medicală și socială.

„Astăzi, de dimineață, cu colegii din sănătate am stabilit că din cauza ratei infime de vaccinare că nu se merită acel efort pe care noi l-am menținut până acum. Propunerea a fost să scoatem transportul din data de 31 martie. Referitor la Centrul municipal de vaccinare, la fel, analizăm. Probabil și activitatea acestui centru va fi sistată”, a conchis Gîlca.

De menționat că astăzi, șeful Direcției a spus că se atestă o rată scăzută de vaccinare în municipiul Chișinău. El a menționat că rata este de 48%, aceasta fără persoanele care s-au vaccinat peste hotare.

„Dacă luăm în considerare și pe cei vaccinați peste hotare, majoritatea în România, avem peste 70% de populație vaccinată”, a conchis el.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: