Putin a semnat o lege care anulează ratificarea Tratatului global de interzicere a efectuării testelor nucleare
Full Article 2 minutes read

Putin a semnat o lege care anulează ratificarea Tratatului global de interzicere a efectuării testelor nucleare

Dictatorul rus Vladimir Putin a semnat pe 2 noiembrie o lege care anulează ratificarea Tratatulglobal de interzicere a testelor nucleare. Potrivit BBC, Putin însuși a propus retragerea ratificării în data 5 octombrie, curent. Inițiativa acestuia a fost susținută de Duma de Stat și Consiliul Federației. 

Anterior, oficialii ruși au subliniat că anularea ratificării Tratului nu înseamnă o reluare imediată a testelor nucleare. Decizia de a anula ratificarea Tratatului, potrivit lor, va permite „echilibrarea statutului, așa cum s-a procedat în SUA timp de multe decenii”. „Au acces la toate datele din sistemul internațional de monitorizare, participă la formatele de profil, pentru că au semnat, dar nu au ratificat, Tratatul de la Lisabona. Același lucru ni se va întâmpla și nouă”, se arată într-un comunicat al MAE-ului rus.

Moscova a declarat că nu va relua testele decât dacă Washingtonul va face acest lucru.

Tratatul global de interzicere a testelor nucleare a fost adoptat în 1996 de către Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite (ONU). Documentul a fost ratificat de Rusia, printre alte țări, dar nu și de SUA și China. Acest lucru, a declarat Putin la Clubul de discuții Valdai din 5 octombrie, oferă autorităților ruse posibilitatea de a retrage ratificarea.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: