Renato Usatîi, îndemnat de organizațiile de media să îi ceară scuze publice jurnalistei Mariana Rață. Ce s-a întâmplat (VIDEO)
Full Article 3 minutes read

Renato Usatîi, îndemnat de organizațiile de media să îi ceară scuze publice jurnalistei Mariana Rață. Ce s-a întâmplat (VIDEO)

Organizațiile neguvernamentale de media condamnă limbajul folosit de către liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, în raport cu jurnalista Mariana Rață. Se întîmplă după ce, în cadrul ediției din 5 mai a emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8, primarul de Bălți s-a arătat deranjat de întrebările moderatoarei și a lansat mai multe declarații ofensatoare. Instituțiile de media îi cer liderului formațiunii „Partidul Nostru” să își ceară scuze publice de la jurnalistă.

„La 5 mai 2021, Renato Usatîi a manifestat un comportament inadecvat în raport cu moderatoarea emisiunii „Cutia Neagră”. Mai exact, drept răspuns la întrebările adresate de către jurnalista Mariana Rață, politicianul a lansat la adresa moderatoarei acuzații și exprimări nepotrivite, care lezează onoarea şi demnitatea persoanei și contravin normelor de conduită general acceptate într-o societate democratică”, se arată în declarația semnată de șase organizații de media.

Organizațiile semnatare își manifestă indignarea în raport cu acest comportament inadecvat, reamintind că acesta nu este primul caz când politicianul manifestă o atitudine inadmisibilă în raport cu presa.

„Cerem politicianului Renato Usatîi să exprime scuze publice la adresa jurnalistei TV8 Mariana Rață și să adopte un limbaj și comportament decent, abținându-se pe viitor de la manifestarea oricăror forme de intoleranță în raport cu jurnaliștii și instituțiile mass-media.

Declarația a fost semnată de Centrul pentru Jurnalism Independent, Asociația Jurnaliștilor de Mediu și Turism Ecologic, Asociația Media-Guard, Asociaţia Presei Independente, Centrul  „Acces-Info”, Centrul de Investigații Jurnalistice și Comitetul pentru Libertatea Presei.

NM nu a reușit să ia legătura cu Renato Usatîii pentru a preciza dacă acesta își va cere sau nu scuze de la jurnalista Mariana Rață.

***

Primarul de Bălți a învinuit-o pe Mariana Rață de propagandă, după ce moderatoarea emisiunii a început să citească descrierea politicianului dată de Wikipedia.

„Dumneavoastră sunteți acum o propagandistă, înțelegeți ce faceți? (…) Eu să vă citesc ce scriu rapoartele SIS despre dumneavoastră? Eu înțeleg că v-ați declarat mare unionistă, mare luptătoare. Niște ONG-iști de-ai voștri se ocupă cu prostiile (…) Terminați cu propaganda. Ceea ce faceți acum nu vă duce decât cu Andrei Năstase în cosmos. Să vă fie rușine de mizeriile pe care le pronunțați și că vă permiteți. (…) Eu nu caut rating, nu caut să mă iubiți dvs sau altcineva, dar dvs. faceți niște mizerii și vă permiteți prea mult. Nu vă permiteți prea mult? Ce înseamnă legături criminale? Spuneți la oameni să citească Wikipedia care au făcut-o tot niște ONG-ști obosiți care lucrează cu dvs sau din secta dvs. Nu mă interesează! Vă numesc sectă pentru că vă comportați ca o sectantă” a declarat Usatîi în platoul TV8.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: