bătrîncea vlad
Максим Андреев, NewsMaker

Replica socialiștilor pentru CUB: Un partid cu rating de 0% care încearcă să se promoveze

Partidul Socialiștilor (PSRM) a calificat drept „tentativă neinspirată” anunțul făcut de Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB) de a sesiza Procuratura Generală în legătură cu vizita deputaților socialiști la Moscova, în frunte cu vicepreședintele Parlamentului Vlad Batrîncea. Potrivit socialiștilor, s-ar urmări, de fapt, creșterea vizibilității formațiunii.

Contactat de NM pentru un comentariu, serviciul de presă al PSRM a precizat: „Nu vom reacționa la tentativele neinspirate ale unui partid cu 0,0% de a se promova prin atragerea PSRM  în polemici publice”.

Amintim că, pe 5 aprilie, CUB a anunțat că va sesiza Procuratura în legătură cu vizita socialiștilor la Moscova.

„Dacă PSRM nu se dezice imediat și ferm de simpatiile sale față de statul care omoară civili pașnici și distruge orașele Ucrainei, validând narațiunile imperialiste ale lui Putin, Coaliția pentru Unitate și Bunăstare cere public demararea procedurilor legale prin care această organizație politică, PSRM, este scoasă înfara legii. Evident, astăzi, CUB va expedia Procuraturii Generale o sesizare scrisă pe acest caz, lăsînd procurorii să-și facă lucrul. Abia aștept”, a menționat liderul CUB Igor Munteanu.

Amintim că un grup de deputați socialiști a participat la cel de-al zecelea Forum Economic anual de la Moscova. Anterior,  socialiștii au avut o întrevedere cu reprezentanții partidului „Rusia Unită” („Единая Россия”). Într-un comunicat emis de Partidul „Rusia Unită” se menționa că interlocutorii au discutat „o gamă largă de chestiuni legate de cooperarea interpartinică, inclusiv schimbul de experiență politică, colaborarea în domeniul cultural, umanitar și interregional, precum și interacțiunea în cadrul organizațiilor de tineret”.

În fotografii pot fi văzuți Bogdan Țîrdea, Adela Răileanu, Vlad Batrîncea, Alla Pilipețcaia și Grigore Novac.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Reuters

Zelenski a introdus în Rada Supremă un nou proiect de lege privind instituțiile anticorupție pe fundalul protestelor

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a anunțat pe 24 iulie că a aprobat textul unui nou proiect de lege privind activitatea Biroului Național Anticorupție (NABU) și a Parchetului Specializat Anticorupție (SAP). În ultimele două zile, la Kiev și în alte orașe au avut loc proteste împotriva legii adoptate recent, care limitează independența acestor instituții.

Am aprobat textul proiectului de lege care garantează o consolidare reală a sistemului de ordine publică din Ucraina, independența organelor anticorupție și protecția fiabilă a sistemului de ordine publică împotriva oricărei influențe sau intervenții rusești. Textul este echilibrat”, a scris președintele Zelenski pe canalul său de Telegram.

Potrivit BBC, câteva ore mai târziu documentul a fost înregistrat în Rada Supremă. Conform proiectului de lege, procurorul general și adjuncții săi nu vor avea dreptul să dea indicații detectivilor NABU, procurorilor SAP sau să le împiedice activitatea.

Proiectul mai prevede testarea cu poligraful a angajaților NABU care au acces la informații clasificate și interdicția de a părăsi țara în timp ce legea marțială este în vigoare (cu excepția deplasărilor în interes de serviciu).

În plus, în termen de șase luni de la intrarea în vigoare a legii, Serviciul de Securitate al Ucrainei va trebui să verifice angajații Biroului Național Anticorupție, ai Parchetului Specializat Anticorupție, ai Poliției Naționale și ai altor instituții care au acces la informații clasificate, în vederea identificării eventualelor acțiuni în interesul Rusiei.

Amintim că, pe 22 iulie, președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a semnat un proiect de lege care acorda procurorului general al țării dreptul de supraveghere asupra Biroului Național Anticorupție al Ucrainei și asupra Parchetului Specializat Anticorupție. La Kiev și în alte câteva orașe din Ucraina au avut loc proteste de amploare. Uniunea Europeană și-a exprimat nemulțumirea față de acest document.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: