România: maşină cu migranţi, oprită cu focuri de armă. La volan – un tânăr din Republica Moldova VIDEO 
Full Article 3 minutes read

România: maşină cu migranţi, oprită cu focuri de armă. La volan – un tânăr din Republica Moldova VIDEO 

Un tânăr originar din Republica Moldova s-a ales cu un dosar penal în România. Acesta, aflându-se la volanul unui automobil, a accelerat chiar dacă polițiștii români i-au semnalat să se oprească, scrie news.ro. Tânărul, care are și cetățenie română, transporta 9 migranți. El a lovit două mașini, după care ar fi pierdut controlul volanului şi a ajuns într-un canal de la marginea drumului. Într-un final, șoferul și 6 migranți au fost prinși de polițiști, alți 3 au reușit să fugă. Tânărul originar din Moldova a fost amendat, i-au fost reţinute plăcuţele de înmatriculare, certificatul de înmatriculare şi s-a dispus suspendarea dreptului de a conduce autovehicule în România pe o perioadă de 180 de zile.

Cazul a avut pe 6 aprilie, în jurul orei 23:30. Automobilul care transporta 9 migranţi se deplasa dinspre Arad spre Timișoara și a fost urmărit de polițiști pe o distanţă de 18 km.

„La semnalul poliţiştilor, şoferul a accelerat, iar agenţii au pornit în urmărirea lui. La intrarea în Timişoara, maşina fugarilor a lovit două maşini, fără a exista victime, apoi, după ce a trecut de un sens giratoriu, şoferul cel mai probabil a pierdut controlul volanului şi a ajuns într-un canal de la marginea drumului. Migranţii au coborât din autoturism şi au început să fugă în mai multe direcţii. Pentru a-i opri, poliţiştii au tras mai multe focuri de armă în plan vertical”, au comunicat jurnaliștii români. Agenţii au tras 9 focuri de avertisement.

În cele din urmă, poliţiştii din România au reuşit să prindă 6 migranţi. Aceştia sunt din Egipt, Siria şi Yemen şi aveau drept de şedere valabil în România. Au fost predaţi la Poliţia de Frontieră. Alţi trei au reuşit să fungă, iar acum sunt căutaţi.

Şoferul a fost şi el capturat. Acesta este cetăţean din Republica Moldova şi va fi cercetat pentru trafic de migranţi, a comunicat sursa. Șoferul este un tânăr în vârstă de 24 de ani, cetăţean cu dublă cetăţenie română/moldovenească. Cele 7 persoane au fost predate Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, pentru continuarea cercetărilor.

„În urma cercetărilor, poliţiştii de Frontieră au constatat că cele 6 persoane de origine afro-asiatică sunt intrate legal în România şi au drept de şedere legală pe teritoriul ţării. De asemenea, poliţiştii de frontiera efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi pentru cetăţeanul din Republica Moldova”, au scris jurnaliștii români cu referire la Inspectoratul de Poliție Județean Timiș.

Potrivit sursei, unul dintre migranţi a fost dus la spital pe fondul sperieturii. În același timp, pe numele şoferului a fost întocmit dosar penal pentru vatamare corporală din culpa.

„Totodată, una dintre persoanele străine, pe fondul sperieturii, a fost transportată la spital, fapt pentru care Biroul Rutier Timiş a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă. S-a constatat ca autoturismul nu deţine poliţă RCA valabilă. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 4.640 de lei, pentru încălcări ale prevederilor OUG 195/2002R, i-au fost reţinute plăcuţele de înmatriculare, certificatul de înmatriculare şi s-a dispus suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pe o perioada de 180 de zile”, au comunicat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Timiș.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: