BBC: Circa 100 de polițiști din Rusia au fost concediați pentru că îl susțineau pe Navalnîi
Full Article 2 minutes read

BBC: Circa 100 de polițiști din Rusia au fost concediați pentru că îl susțineau pe Navalnîi

Circa 100 de angajați ai Ministerului rus de Interne au rămas fără serviciu din decembrie 2021, din cauza susținerii acestora față de opozantul Alexei Navalnîi, scrie BBC.

Surse din cadrul MAI-ului rus au declarat că 17 angajați din Volgograd au fost concediați din cauza „viziunilor politice”. În regiunea Iaroslav, au fost demiși peste 30 de angajați, în Permi – 22, în Tomsk – circa 30, iar în regiunile Kaluga, Voronej, Sverdlovsk și Tiumeni – câte 5-15.

Așa lucrează FSB-ul (Serviciul Federal de Securitate). Ei fac verificări și publică deja lista de nume pentru regiuni. Nimeni nu îi contrazice”, comunică sursa din MAI.

Ex-polițistul din Nijnii Taghil Andrei Koriaev a declarat pentru BBC că acum presupune că a fost concediat din cauza că îl urmărea pe Navalnîi pe internet.

Dar în ianuarie toți tăceau despre motive. Secret absolut, nici măcar șefii mei nu știau ce se întâmplă. Chiar ei mă întrebau pe ascuns ce am făcut. Cei de la resurse umane îmi închideau ușa în nas, iar apoi, în șoaptă, mă întrebau ce am făcut”, povestește bărbatul.

BBC mai scrie că, cel mai probabil, autoritățile au avut acces la datele electronice după ce baza de date free.navalny.com a fost spartă și publicată în aprilie 2021. În decembrie 2021, postul de televiziune Dojdi (care și-a suspendat recent activitatea) a relatat despre concedierea a 14 polițiști care erau abonați la proiectul lui Alexei Navalnîi și au apreciat postările opozantului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: