Motorina se scumpește cu 37 de bani. ANRE: Stocurile din alte regiuni sunt puternic epuizate
Full Article 2 minutes read

Motorina se scumpește cu 37 de bani. ANRE: Stocurile din alte regiuni sunt puternic epuizate

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) anunță că mâine, un litru de motorină va fi mai scump cu 37 de bani. În același timp, pe 26 august, benzina se va ieftini cu 3 bani.

Un litru va costa 25 de lei și 81 de bani. De cealaltă parte, motorina se scumpește cu 37 de bani. Pentru un litru, șoferii vor scoate din buzunar 27 de lei și 14 bani.

ANRE spune că după o perioadă de ieftinire de circa două luni, în ultimele două săptămâni se constată o creștere lentă a cotațiilor Platts la carburanți, aceasta fiind mai pronunțată la motorină.

„Potrivit datelor afișate de Trading Economics, există motive credibile care au impact asupra prețurilor la produsele petroliere, în special a motorinei. Printre cauzele de bază se constată reducerea considerabilă a stocurilor de motorină din Europa”, comunică Agenția.

În același timp, ANRE spune că stocurile din alte regiuni sunt puternic epuizate, inclusiv în nodurile cheie din SUA și Singapore, deoarece nivelurile globale de motorină sunt mult sub mediile recente.

„Cererea în creștere a motorinei este condiționată și de incertitudinea cu privire la livrările rusești către Europa, în măsură ce sancțiunile UE împotriva importurilor de produse rusești vor intra în vigoare în februarie 2023”, susține Agenția.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: