Rusia confirmă atacul din Dnepropetrovsk, în urmă căruia au decedat 25 de persoane 
Full Article 2 minutes read

Rusia confirmă atacul din Dnepropetrovsk, în urmă căruia au decedat 25 de persoane 

Ministerul rus al Apărării a confirmat atacul cu rachete asupra gării Ceaplino din Dnepropetrovsk în rezultatul căruia, potrivit autorităților ucrainene, au decedat 25 de persoane. Rusia spune că au fost uciși peste 200 de soldați ucraineni care se îndreptau spre Donbas. 

Potrivit reprezentantului Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov, lovitura a fost dată de o rachetă Iskander.

„În urma unei lovituri directe de către o rachetă Iskander asupra unui eșalon militar la gara Ceaplino din regiunea Dnepropetrovsk, peste 200 de militari ai rezervei Forțelor Armate ale Ucrainei și 10 unități de echipament militar au fost distruse, în timp ce se îndreptau spre zona de lupte din Donbas”, a spus Konașenkov.

De asemenea, potrivit oficialului, armata Rusiei a lansat atacuri cu rachete asupra aerodromurilor din regiunile Poltava și Dnepropetrovsk din Ucraina, distrugând opt avioane militare ale Forțelor Armate ale Ucrainei și până la 30 de militari.

Anterior, autoritățile ucrainene au publicat imagini cu mașini distruse în stația Ceaplino și au anunțat că 25 de persoane au fost ucise, inclusiv doi copii de 11 și 6 ani. Kievul nu a raportat nicio pierdere din rândul personalului militar.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: