FOTO Ucraina raportează un nou atac al Rusiei asupra Kievului. Au fost avariate: o școală, o grădiniță, un centru de reabilitare 
Full Article 2 minutes read

FOTO Ucraina raportează un nou atac al Rusiei asupra Kievului. Au fost avariate: o școală, o grădiniță, un centru de reabilitare 

Autoritățile ucrainene susțin că, noaptea trecută, Kievul a fost atacat cu rachete. Majoritatea au fost distruse. Preliminar se cunoaște că resturile de rachete au căzut în patru cartiere din capitala Ucrainei. 

Potrivit Serviciului de Stat pentru Situații Excepționale a Ucrainei, în cartierul Șevcenkovskii a izbucnit un incendiu. În același cartier, resturile unei rachete au căzut într-o clădire cu 25 de etaje. Geamurile unui apartament au fost distruse, precum și alte bunuri personale ale proprietarilor. Se menționează că incendii sau victime nu au fost înregistrate.

În cartierul Podoliskii, urmare a căderii resturilor de rachete, a fost avariat un automobil, semnele rutiere, dar și liniile electrice de troleibuz. Și în cartierul Sveatoșinskii a izbucnit un incendiu.

Potrivit administrației militare a orașului Kiev, în cartierul Darnițkii resturile de rachetă au căzut peste o clădire.

Primarul de Kiev Vitalii Kliciko a anunțat că în cartierul Podoliskii o persoană a suferit „reacții acute la stres”, iar medicii îi oferă asistență.

Șeful administrației militare regionale Kiev Ruslan Kravcenko a scris pe rețelele de socializare că noaptea trecută sirenele de raid aerian au sunat mai mult de 3 ore. Potrivit oficialului, valul de explozii a deteriorat 8 case particulare. Pe lângă aceasta, exploziile au afectat o școală, o grădiniță, un consiliu sătesc, dar și un centru de formare și reabilitare.

Comandamentul forțelor aeriene al Forțelor Armate ucrainene a raportat că în noaptea de 10 septembrie trupele ruse au lansat 33 de drone Shahed în direcția Kievului, 26 dintre acestea au fost doborâte. 

Partea rusă nu a comentat deocamdată atacul.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: