„Să se uite sub nasul lui”. Irina Vlah i-a răspuns lui Radu Marian și a numit „aberații” precizările deputatului despre Platforma Moldova
Full Article 4 minutes read

„Să se uite sub nasul lui”. Irina Vlah i-a răspuns lui Radu Marian și a numit „aberații” precizările deputatului despre Platforma Moldova

„Domnul Radu a arătat cine e el și nivelul de educație”. Astfel a reacționat Irina Vlah la declarațiile deputatului Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Radu Marian cu privire la asociația obștească „Platforma Moldova”, lansată în ajun de fostul bașcan. Marian a spus că, pe 16 noiembrie, „la Chișinău a fost creată deschis și oficial Platforma Kremlin” și că „Vlah promovează minciuni și propagandă”. Fostul bașcan a numit declarațiile deputatului „aberații” și l-a îndemnat „să se uite sub nasul lui”. 

La emisiunea Puterea a Patra de la N4, Irina Vlah a fost întrebată cum comentează reacția președintelui comisiei parlamentare economie, buget și finanțe Radu Marian, tot el vicepreședinte PAS, la lansarea asociației obștești „Platforma Moldova”.

Vedeți ce funcție are acest om. După mine, dacă tu ești în așa funcție tu trebuie să fii foarte ocupat cu acest domeniu. (…) Eu nu știu de unde el are așa de mult timp să scrie așa postare mare. (…) Eu cred că acesta este nivelul de educație a acestui domn. Eu sunt sigură că el nu este profesionist dacă el vorbește despre așa lucruri. (…) Eu am lucrat la Parlament și știu ce ocupație are președintele acestei comisii, această comisie este foarte importantă. Când noi avem în țară multe probleme în economie, datorii mari externe și interne, când oamenii din Republica Moldova nu primesc salariul la timp câteva luni, când noi vedem plecarea oamenilor peste hotare, antreprenorii își închid afacerile pentru că guvernarea nu-i ajută, guvernarea pune doar bariere în economie… acest om vorbește despre platforma Kremlinului? Vedeți, ei nu au argumente și ei permanent luptă cu opoziția. Ei, în acești doi ani, au luptat cu opoziția, și cea de stânga și cea de dreapta”, a menționat Vlah.

Fostul bașcan l-a îndemnat pe deputat „să se uite sub nasul lui în primul rând” și a numit declarațiile parlamentarului „aberații”.

Ei au uitat că au făcut promisiuni și foarte interesante promisiuni, și pentru pensionari, și pentru diferite categorii din Republica Moldova, și ei nu pot vorbi despre executarea acestei promisiuni, pentru că în acești doi ani ei nimic nu au făcut. Nimic. De aceea, ce ei fac? Ei permanent spun despre frică, despre război, despre opoziție, despre programele Kremlinului, despre oamenii Moscovei, despre mâna Moscovei. Știți eu îl sfătuiesc să se uite sub nasul lui în primul rând, pentru că ei au multă muncă și a rămas puțin timp până la finalizarea mandatului și al doamnei președinte, și al echipei PAS. Și eu nu știu cu ce rezultate ei vor ieși în fața oamenilor din Republica Moldova. (…) Domnul Radu a arătat cine e el și, încă o dată vreau să spun, nivelul de educație. Nu pot să comentez aceste aberații”, a conchis Vlah.

***

Irina Vlah a câștigat alegerile în UTA Găgăuzia, în 2015 și 2019. Conform legii, ea nu a putut candida pentru al treilea mandat. Mandatul Irinei Vlah în funcția de bașcan al Găgăuziei a expirat pe 19 iulie 2023. În urma scrutinului din 14 mai, Găgăuzia a ales-o pe candidata Partidului „ȘOR”, Evghenia Guțul, la funcția de bașcan. Vlah, aflată la sfârșitul celui de-al doilea mandat de guvernator al Autonomiei Găgăuzia, a anunțat în iulie 2023 despre lansarea unui proiect politic. Ea declara că mai multe detalii va oferi în toamnă. Tot în vara anului 2023, Vlah a participat la Congresul extraordinar al Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM), condus de fostul premier Ion Chicu. La eveniment a fost prezent și fostul premier Chiril Gaburici.

Pe 16 noiembrie, fostul bașcan al Găgăuziei Irina Vlah a anunțat despre lansarea asociației obștești „Platforma Moldova”. „A venit timpul să ne mobilizăm”, a menționat ea. Vlah nu a oferit detalii despre membrii asociației și nici despre sursele de finanțare a acesteia. În același timp, fostul bașcan s-a adresat „către partidele de opoziție, indiferent de doctrină”, menționând că „a venit timpul să facem un front comun”.

Deputatul PAS Radu Marian a venit cu o reacție, după ce ex-bașcanul Găgăuziei Irina Vlah a lansat asociația. Oficialul a sugerat că, contrar denumirii care i-a fost dată, „Platforma Moldova” va promova interesele regimului din Federația Rusă în țara noastră.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: