Sandu și Zelenski au discutat tête-à-tête la Atena: Vor contracara împreună politicile agresive și amenințările hibride ale Rusiei
Full Article 2 minutes read

Sandu și Zelenski au discutat tête-à-tête la Atena: Vor contracara împreună politicile agresive și amenințările hibride ale Rusiei

La summitul de la Atena, președinta Maia Sandu și omologul său ucrainean Vladimir Zelenski au discutat despre parteneriatul bilateral dintre țările noastre. Totodată, cei doi șefi de state au analizat și eforturile comune de a contracara politicile agresive și amenințările hibride ale Rusiei.

Maia Sandu și Vladimir Zelenski au vorbit despre tranzitul de grâne ucrainene pe teritoriul nostru, despre ultimele evoluții de pe front și despre parcursul european.

„În această săptămână, când Republica Moldova și Ucraina își marchează Ziua Independenței, am vorbit despre cât de importante sunt pacea și libertatea pentru țările noastre. În pofida situației regionale dramatice, ambele țări fac reforme complicate și pași concreți ca să accelereze inițierea negocierilor de aderare la UE”, a scris Maia Sandu într-o postare pe Facebook.

Totodată, șefa statului a vorbit cu omologul său de la Kiev și despre cel de-al treilea Summit al Platformei Crimeea la nivel de șefi de stat și de guvern, care va avea loc pe 23 august.

„Moldova se bucură astăzi de pace datorită curajului poporului ucrainean. Moldova este alături de Ucraina, alături de ucrainenii care luptă pentru a-și apăra pământul și dreptul de a-și decide propriul viitor”, a adăugat președinta.

Și liderul Ucrainei a informat că a discutat cu Sandu despre eforturile comune de a contracara politicile agresive și amenințările hibride ale Rusiei.

„Am discutat și despre rutele alternative de export de cereale. Ucraina și Moldova lucrează împreună pe calea noastră de aderare la Uniunea Europeană”, a scris Zelenski pe Telegram.

Sandu și Zelenski au discutat tête-à-tête la Atena: Vor contracara împreună politicile agresive și amenințările hibride ale Rusiei

Telegram/ Zelenskiy Official

Amintim că președinta Republicii Moldova Maia Sandu și omologul ei ucrainean Vladimir Zelenski se află într-o vizită de lucru la Atena. Cei doi șefi de state au fost invitați de prim-ministrul Republicii Elene Kyriákos Mitsotákis. Liderii de la Chișinău și Kiev participă la o reuniune de lucru a șefilor de stat și de guvern din Sud-Estul Europei și Balcanii de Vest, organizată de premierul Mitsotákis.

La Atena, 11 țări deja au adoptat o declarație în susținerea Ucrainei. Printre semnatari este și președinta Maia Sandu, iar în declarație se menționează despre sprijinul țărilor inclusiv pentru Republica Moldova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: