„Șase portofolii ministeriale în echipa mea sunt conduse de ministre profesioniste”. Recean a lansat un apel public de 8 martie
Full Article 2 minutes read

„Șase portofolii ministeriale în echipa mea sunt conduse de ministre profesioniste”. Recean a lansat un apel public de 8 martie

Prim-ministrul Republicii Moldova Dorin Recean a ales să vorbească cu ocazia zilei de 8 martie despre rolul femeilor în realizările sociale, politice și economice ale țării. În mesajul său de felicitare, acesta a pus accent pe participarea femeilor în afaceri și a remarcat că șase dintre actualii miniștri sunt femei.

„De 8 martie vorbim o dată în plus despre realizările sociale, politice și economice ale femeilor pentru o societate unită și prosperă, în care toți oamenii să-și poată realiza potențialul pe deplin, cu demnitate și respect. M-am alăturat campaniei Asociației Femeilor Antreprenoare din Moldova în care am spus că pentru o economie robustă, modernă, participarea femeilor în afaceri înseamnă utilizarea deplină a potențialului uman. Tratament egal, indiferent de gen, și oportunități egale pentru orice tip de ocupații înseamnă o societate prosperă”, a menționat prim-ministrul în mesajul său publicat cu ocazia zilei de 8 martie.

Șeful Guvernului a lansat un îndemn către instituțiile publice, dar și mediul de afaceri și a remarcat că în cabinetul de miniștri sunt 6 membre.

Fac un apel public pentru mediul de afaceri, instituțiile publice și întreaga societate să devină campioni ai schimbării, campioni ai egalității de gen, menționând că este o investiție în viitorul nostru, o investiție în cea mai prețioasă resursă pe care o avem – oamenii noștri. „și personalități excepționale, iar în cadrul instituțiilor statului activează funcționare tehnocrate. Dragi femei din toată țara, fiți fericite!”, a conchis Recean.

Amintim că actualul cabinet de miniștri include 17 membri, dintre care 6 femei: bașcanul Irina Vlah, ministrul de Interne Ana Revenceo, ministrul Sănătății Ala Nemerenco, ministrul Finanțelor Veronica Sirețeanu, ministrul Justiției Veronica Mihailov-Moraru, ministrul Mediului Rodica-Iordanca Iordanov și ministra Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Lilia Dabija.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: