DOC Scrisoare de la Tiraspol către Putin. Ce l-au rugat „deputații” transnistreni pe liderul rus
Full Article 2 minutes read

DOC Scrisoare de la Tiraspol către Putin. Ce l-au rugat „deputații” transnistreni pe liderul rus

Primii deputați din așa numitul legislativ al regiunii transnistrene i-au trimis o scrisoare președintelui Rusiei Vladimir Putin. Cel din urmă este rugat să contribuie la rezolvarea problemei privind activitatea consulatului rus de la Tiraspol. Se declară că oamenii din regiune nu își pot reînnoi pașapoartele din cauza rândului mare la consulat. 

În scrisoarea semnată de așa numitul primul lider al regiunii, Igor Smirnov, se menționează că peste 220 de mii de cetățeni ruși locuiesc în Transnistria, iar zeci de mii nu își pot reînnoi pașapoartele sau nu-și pot rezolva alte probleme.

„Înscrierea este dificilă. Coada care a apărut în pandemie devine tot mai lungă. Vă rugăm, stimate Vladimir Vladimirovici, să acordați o atenție deosebită acestei probleme umanitare și să instruiți Ministerul de Externe al Rusiei să ia măsuri pentru eliminarea acestei probleme”, se arată în scrisoare, comunică postul de televiziune de la Tiraspol TSV.

„Transnistria este gata să ofere orice sprijin pentru îmbunătățirea activității consulatului”, se mai menționează în scrisoare.

DOC Scrisoare de la Tiraspol către Putin. Ce l-au rugat „deputații” transnistreni pe liderul rus

Telegram/tsvtiraspol

Amintim că pe 1 iulie curent, liderul de facto de la Tiraspol Vadim Krasnoselski se arăta nemulțumit că oamenii din Transnistria nu își pot reînnoi pașapoartele rusești la consulatul Rusiei. Acesta afirma că problema nu ar fi în președinta Maia Sandu, dar așteaptă explicații de la partea rusă.

„Oamenii vin cu o cerere clară – nu își pot reînnoi pașaportul rusesc. Trebuie să călătorești, să fii tratat, să studiezi. Cum așa? Aceasta nu este o întrebare pentru doamna Sandu. O întrebare pentru partea rusă. De ce se întâmplă asta?”, se întreba Krasnoselski.

Anterior, președintele autoproclamat al regiunii transnistrene a declarat că la oficiul consular al Ambasadei Rusiei la Tiraspol, din trei angajaţi, doar unul lucrează.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: