DOC Scrisoare de la Tiraspol către Putin. Ce l-au rugat „deputații” transnistreni pe liderul rus
Full Article 2 minutes read

DOC Scrisoare de la Tiraspol către Putin. Ce l-au rugat „deputații” transnistreni pe liderul rus

Primii deputați din așa numitul legislativ al regiunii transnistrene i-au trimis o scrisoare președintelui Rusiei Vladimir Putin. Cel din urmă este rugat să contribuie la rezolvarea problemei privind activitatea consulatului rus de la Tiraspol. Se declară că oamenii din regiune nu își pot reînnoi pașapoartele din cauza rândului mare la consulat. 

În scrisoarea semnată de așa numitul primul lider al regiunii, Igor Smirnov, se menționează că peste 220 de mii de cetățeni ruși locuiesc în Transnistria, iar zeci de mii nu își pot reînnoi pașapoartele sau nu-și pot rezolva alte probleme.

„Înscrierea este dificilă. Coada care a apărut în pandemie devine tot mai lungă. Vă rugăm, stimate Vladimir Vladimirovici, să acordați o atenție deosebită acestei probleme umanitare și să instruiți Ministerul de Externe al Rusiei să ia măsuri pentru eliminarea acestei probleme”, se arată în scrisoare, comunică postul de televiziune de la Tiraspol TSV.

„Transnistria este gata să ofere orice sprijin pentru îmbunătățirea activității consulatului”, se mai menționează în scrisoare.

DOC Scrisoare de la Tiraspol către Putin. Ce l-au rugat „deputații” transnistreni pe liderul rus

Telegram/tsvtiraspol

Amintim că pe 1 iulie curent, liderul de facto de la Tiraspol Vadim Krasnoselski se arăta nemulțumit că oamenii din Transnistria nu își pot reînnoi pașapoartele rusești la consulatul Rusiei. Acesta afirma că problema nu ar fi în președinta Maia Sandu, dar așteaptă explicații de la partea rusă.

„Oamenii vin cu o cerere clară – nu își pot reînnoi pașaportul rusesc. Trebuie să călătorești, să fii tratat, să studiezi. Cum așa? Aceasta nu este o întrebare pentru doamna Sandu. O întrebare pentru partea rusă. De ce se întâmplă asta?”, se întreba Krasnoselski.

Anterior, președintele autoproclamat al regiunii transnistrene a declarat că la oficiul consular al Ambasadei Rusiei la Tiraspol, din trei angajaţi, doar unul lucrează.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: