Șeful ANSP, despre lucrătorii medicali infectați cu COVID-19: „Unele persoane au avut un moment de respiro la momentul nepotrivit”
Full Article 2 minutes read

Șeful ANSP, despre lucrătorii medicali infectați cu COVID-19: „Unele persoane au avut un moment de respiro la momentul nepotrivit”

Directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) Nicolae Furtună susține că a fost împotriva remunerării medicilor cu 16 mii de lei pentru infectarea cu COVID-19 în spitale. În opinia funcționarului, autoritățile au promovat acordarea indemnizațiilor în cauză, nu și protecția la locul de muncă, scrie agenția IPN.

În opinia lui Nicolae Furtună, unii lucrători medicali s-ar fi infectat fiindcă „au avut un moment de respiro la momentul neportrivit”.

„Cu studii epidemiologice, eu am fost din start împotrivă, cu riscul că voi fi blamat. Noi nu am promovat protecția, noi am promovat 16 mii de lei pentru riscul la locul de muncă. Unele persoane au avut un moment de respiro la momentul nepotrivit și s-au infectat. Eu am fost din start împotrivă pentru că noi nu am promovat intensiv să ne protejăm”, a declarat Nicolae Furtună în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la postul de televiziune TVR Moldova.

Nicolae Furtună susține că nu comentează deciziile guvernului privind retragerea indemnizației de 16 mii de lei și admite că funcționarii de profil ar fi putut identifica alte pârghii de remunerare a medicilor.

Amintim că guvernul a propus un amendament care presupune ca lucrătorii medicali și angajații instituțiilor medicale din Republica Moldova să nu mai primească 16 mii de lei în cazul în care se îmbolnăvesc în timpul serviciului. Inițiativa a fost aprobată în cadrul ședinței executivului din 3 septembrie. În ziua următoare, președintele Igor Dodon a declarat că nici el, nici parlamentul, nu vor susține propunerea.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, peste 4,4 mii de lucrători medicali din Republica Moldova s-au infectat cu noul coronavirus.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: